Tvrdost na ně platila, ale dělali jsme individuální chyby, říká Dobroň

P a r d u b i c e - Vynikajícího hokeje byla svědkem vyprodaná pardubická Duhová Aréna. I druhý čtvrtfinálový souboj byl dlouho velice vyrovnaný, ale individuální chyby v obraně převážily misku vah na stranu Pardubic. "Hráli jsme Pardubickým dobře do těla, ale udělali jsme bohužel několik individuálních chyb, které rozhodly zápas," říká obránce Michal Dobroň. "Klíčový byl třetí gól domácích, ten bohužel hodně předznamenal další průběh zápasu," doplnil ho Dušan Andrašovský, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Plzně v utkání.

Rozhodčí Jebavý s Bolinou na rozdíl od pondělního zápasu nechali oba týmy hrát hokej a nevylučovali hosty za každý kontakt se soupeřem. "Chtěl bych rozhodčí velmi pochválit za to, jak rozhodovali dnešní utkání. Odvedli vynikající výkon," poznamenal asistent trenéra hostí Jiří Kučera. Plzeňská tvrdost na Pardubické evidentně platila, domácí se s ní dvě třetiny špatně vyrovnávali. "Škoda, že jsme vydrželi hrát tímto stylem jen dvě třetiny, v příštím zápase musíme zvládnout celých šedesát minut," říká odhodlaně Andrašovský. "Musíme hrát ve stejném nasazení a se stejnou agresivitou a tvrdostí i doma. Věřím, že v takovém případě už bude výsledek příznivější pro nás. Určitě nám hodně pomohou diváci a jsem naprosto přesvědčený, že doma dvakrát zvítězíme," říkal velmi přesvědčivě Michal Dobroň.

Plzeňští si myslí, že jsou Pardubice spíše techničtější mužstvo. "Mají v týmu hráče, kterým tvrdost a agresivní hra nevyhovuje. Reagují na to hodně podrážděně," míní Andrašovský, který zdůraznil, že nesmí jít o žádné zákeřné zákroky. Pardubický útočník Jiří Dopita však má na věc jiný názor. "Myslím, že máme spoustu silových hráčů, určitě víc než Plzeň. Tvrdá hra nám tedy určitě vůbec nevadí," oponuje.

Plzeň v zápase srážely individuální chyby. Několik gólů padlo poté, co hosté nedokázali v jasné pozici vyhodit puk z obranného pásma, asi rozhodující třetí gól padl v přesilové hře Pardubic, protože hokejisté Lasselsbergeru hráli v šesti. "Musíme se těchto individuálních chyb bezpodmínečně vyvarovat. Pardubice se dostaly k některým brankám dost lacino," smutnil po zápase Michal Dvořák, který se prezentoval vynikajícím výkonem. Jeho tvrdost na perníkáře tvrdila.

Kapitolou samou pro sebe jsou přesilové hry. Domácí jich v sérii hrají mnohem více, přesto je alarmující, že Pardubice v přesilových hrách vstřelily již čtyři branky včetně obou vítězných gólů a Plzeň se přesilovce ještě neprosadila ani jednou. "Naše produktivita v přesilových hrách je bohužel zatím nulová. Těžko říct proč. Přesilovky trénujeme, soustředíme se na ně a přesto nám dělá problémy se při přesilovce pět na čtyři udržet v útočném pásmu," krčí rameny Dobroň.

Plzeň předvedla určitě lepší výkon než v pondělí, vytvořila si řadu dobrých šancí, ale nedokázala využít ani ty nejvyloženější. Tutovou šanci spálil Michal Straka. Paliče Pavla Kuku v památném kvalifikačním utkání v Bělehradě 1996 proti Jugoslávii napodobil jinak vynikající Dušan Andrašovský, jenž nezpracoval puk před zcela prázdnou brankou. "Nedali jsme z našich šancí góly," uvedl zklamaný Andrašovský.

Plzeň se prezentovala v Pardubicích útočným hokejem, často hrála na hraně rizika a když někdo vyrobil individuální chybu, už se požár těžko hasil. "Byli jsme posledních deset zápasů v základní části zvyklí hrát hodně dopředu. Oni na nás často zkoušeli dlouhé přihrávky a těmi nás přehrávali," vysvětluje rodák ze Žiaru nad Hronom.

Pardubice se na rozdíl od pondělního zápasu dočkaly vyprodané haly. V pátek a v sobotu se oba soupeři představí na plzeňském zimním stadionu a v obou dnech se očekává plný dům. "Pomoc diváků budeme moc potřebovat. Věřím, že bude plno a že se nám s jejich pomocí podaří vyrovnat stav série," dodává Michal Dobroň.