Musíme začít více bojovat, říká Milan Nedoma

M o s t - Hokejisté Plzně i Litvínova zatím neprožívají zrovna povedený start do přípravných zápasů. Zatímco Chemopetrol byl do úterního večera jediným týmem, který podlehl Slavii Praha, a naposledy utrpěl debakl od Sparty Praha, Lasselsberger porazil v šesti přípravných utkáních jen prvoligovou Kadaň a remizoval na Spartě. "Musíme začít více bojovat a zvednout se. Musíme být agresivnější ve hře do těla a zlepšit koncovku," říkal po utkání obránce Milan Nedoma.

Plzeň působila hlavně na začátku zápasu s Mostem trochu ospalým dojmem. Brzy také inkasovala dva góly. "Děláme pořád dost chyb v naší obranné třetině. Největší problém je, že dostáváme spoustu branek z dorážek. Dnes jsme z nich dostali tři góly. Mužstvo ještě není úplně stabilizované, musíme si ujasnit role," vysvětlil Nedoma.

Řada hráčů hostí působila trochu nervózně. Jakoby se modrobílí nemohli dostat do provozní teploty. "Každý se snaží hrát naplno, aby se probojoval do sestavy. Nemyslím si však, že by z toho pramenila nějaká zvýšená nervozita. Jak by to potom mělo vypadat v extralize," oponoval odchovanec brněnského hokeje.

V zápase byla k vidění řada samostatných úniků. Pohříchu jich měli více Litvínovští. Nájezdy na brankáře sice bývají často průvodním jevem přípravných zápasů, ovšem v Mostě jich bylo k vidění asi více, než je zdrávo. "Nemělo by se to stávat. Musíme se ještě pořádně zformovat," konstatoval Nedoma, který sám jeden samostatný nájezd způsobil. Svou chybu však napravil a už překonaného Dubu na brankové čáře zastoupil. "Zachytil jsem puk hokejkou a posunul ho pod tělo brankáře," popsal obránce, který přišel do Plzně na přestup z Českých Budějovic.

Významnou část zápasu sehráli hokejisté Lasselsbergeru v přesilovkách i oslabení. "Inkasovali jsme v oslabení tři branky, v přesilovce jsme jeden gól dali. Není to ono. V přesilovkách hrajeme ve stejném složení jako loni. Musíme hodně střílet a potom musíme před brankou dorážet. V oslabení se nám dnes také moc nedařilo. Musíme si držet svoje místa, hrát agresivně a přitvrdit před brankou," prokázal Milan Nedoma, že teorii zvládá výborně. V přesilovkách ji několikrát převedl do praxe, ale Michal Mařík všechny jeho střely zlikvidoval.

Na závěr se ještě vyjádřil k plánovanému odložení prvních dvou extraligových kol na pozdější dobu. "Osobně s tím nemám problém. Kolikrát se začíná extraliga až 15. září, volných termínů je podle mě dost," dodal.