Byla to klukovina, smutní Duba

Z l í n - Plzeň stále čeká na bodový zisk, ve Zlíně k němu chybělo 74 sekund. Andrašovský vyrovnávací střelou v 59. minutě rozjásal Plzeň, ale za 33 sekund bylo vše zase jinak. "Propadli jsme v útočném pásmu, moc jsme se hnali do útoku. Měli jsme už spíš bránit," litoval chyby posmutnělý gólman Tomáš Duba, který byl jedním z nejlepších hráčů Lasselsbergeru v duelu s mistrovským Zlínem.

Plzni příliš nevyšla úvodní část hry, v níž si moc šancí nevypracovala. Aktivita byla především na holích domácích borců, kteří se také dostali do vedení. "Ale od druhé třetiny jsme už hráli dobře, vyrovnali jsme hru, zlepšila se i hra v obraně," vypozoroval mladý gólman. Ovšem plzeňské trápení v koncovce nechávalo stav 1:0 pro Zlín.

Zlín mohl pětkrát udeřit svoji silnou zbraní, kterou je hra v přesilové výhodě. "Ale všechny jsme přestáli," pochvaloval si Duba. Plzeň přesto prakticky celý zápas prohrávala. "A když už se nám podaří vyrovnat, přijde taková klukovina," naráží na přílišný plzeňský entusiasmus po vyrovnání. Plzeňáci se vydali za vítěznou brankou, což paradoxně pomohlo k rozhodujícímu zásahu domácím, kteří využili propad v útoku. "Nevím, čí to byla chyba, to bychom se museli podívat na video, ale musíme se z toho poučit," apeluje Duba.

Další gól již Plzeňáci dát nestihli, druhý zápas znamenal druhou prohru. "Bohužel, je to škoda. Ale už to musí přijít, to není možný," nevěří optimista Duba, který výbornými zákroky Plzeň držel na dostřel mistrovskému Zlínu. "Cítil jsem se mnohem lépe, taková ta nervozita už ze mě spadla, chytalo se mi dobře," svěřuje se. S očekáváním již Plzeňáci hledí na příští duel, který sehrají na ledě nováčka z Jihlavy. "Musíme jít od zápasu k zápasu a zlomit to!" dodává plzeňský gólman.