Zklamání i spokojenost

Rozporuplné pocity se po remíze v Litvínově mísí v kapitánovi Plzně Davidu Pospíšilovi. „Jsem zklamaný z toho, že jsme celý zápas hráli dobře a pak z nenápadné akce dostaneme na 1:1,“ zalitoval při vzpomínce na situaci z 56. minuty duelu v Litvínově. „Ale na druhou stranu, kdyby nám před víkendem někdo řekl, že budeme mít čtyři body, brali bychom to,“ naladil vzápětí na optimistickou notu.

Plzeň již vítězstvím ve Znojmě dokázala, že to na stadionu soupeře umí. Na sever Čech Plzeňáci vyjeli prodloužit sérii neproher na cizích stadionech na pět. „Domácí jsme prakticky do ničeho nepouštěli,“ vyprávěl Pospíšil u partičky karet, kterou si hokejisté v autobuse krátili cestu domů. Hokejisté Lasselsbergeru prakticky celý zápas vedli, závěrečný tlak Litvínova mělo otupit vyloučení Ručinského.

Ruský rozhodčí Bulanov
podal výborný výkon.
Zdroj: Edvard Beneš,
www.hokej-litvinov.cz
a BREJK
Právě v oslabení se však domácí borci zásluhou Reichla dočkali vyrovnání. „Trochu v nás byl strach o výsledek, protože nám utekl začátek sezóny a my teď potřebujeme body, abychom se dotáhli na osmičku a usadili se v ní.“ Pospíšil mohl v Litvínově uplatnit znalost ruštiny, duel pískal ruský sudí Bulanov. „Rozuměli jsme si. Musím říct, že pískal moc dobře. Jestli si domácí stěžovali, neměli proč. (kapitán Litvínova Robert Reichel nepodal po skončení utkání ruskému arbitrovi ruku - pozn. autora) Pískal s přehledem, bylo to kvalitně vedené utkání,“ pochválil rozhodcovského hosta v české extralize plzeňský kapitán.

Pohled na výsledky Plzně ukazuje paradoxní skutečnost. Šest zápasů na cizích hřištích přineslo Plzeňákům 11 bodů, sedm domácích bodů pouze 7. Co je příčinou? „Hrajeme doma nervózně, nedáváme šance,“ analyzuje Pospíšil. Nachází však i další důvod. „Soutěž je hrozně vyrovnaná, kdokoli může vyhrát, ať už doma nebo venku.“

Hned v úterý může Lasselsberger bodovou sbírku na vlastním ledě rozšířit, soupeř však bude hodně zdatný, pražská Slavia. „Určitě chceme doma vyhrát za tři body a udělat z Plzně opět místo, odkud se nevozí tak snadno body. Zatím prakticky kdo přijel, tak si nějaké odvezl. S tím chceme skoncovat. Máme teď šňůru zápasů bez prohry, takže jí chceme natáhnout co nejdále,“ říká odhodlaně plzeňský kapitán.