Bod je výborný, raduje se hrdina zápasu

Do branky Plzně se Rudolf Pejchar vrátil po devíti zápasech a na pardubickém ledě exceloval. „Dozvěděl jsem se to včera po tréninku, že budu chytat,“ říká plzeňský odchovanec. „Tomáš Duba si potřeboval odpočinout, nic zvláštního.“ Mladá plzeňská jednička tak ze střídačky mohla sledovat výborný výkon brankářského veterána, který lapil všech 35 pokusů a útočně laděným Pardubicím tak nepovolil jediný gól.

Přestože věděl Pejchar s předstihem, že se postaví do plzeňské klece, nervozitou netrpěl. „V mých letech už nervózní být nemůžu,“ usmívá se šestatřicetiletý gólman. „Ale bylo příjemné zase chytat, každý zápase je pro mě plus.“ Od prvních minut měl napilno, vyřešil mnoho ošemetných situací, přestál mnoho oslabení. „Zápas to byl těžký už kvůli tomu, že se hrála samá oslabení. Ale cítil jsem se výborně, kluci mi pomáhali,“ chválí dobrou obranou hru svých spoluhráčů.

V brance prožil hodně horkých chvilek. „Nejhůře mi určitě bylo při oslabeních,“ přiznává. V jednom okamžiku se již domácí málem radovali. „Ale na brankové čáře mi pomohl obránce,“ oddychl si Pejchar nad zásahem, který zastavil puk mířící do plzeňské svatyně. Zastavil všechny pokusy, nepřišel si na něj ani vyhlášený střelec Milan Hejduk. Na ledě jej Pejchar registroval. „Chvilkami jsem viděl, že je na ledě,“ vzpomíná. „Ale oni mají čtyři vyrovnané lajny, nejde se soustředit na jednoho, dva hráče.“

Bod z Pardubic jednoznačně bere. „Rozhodně. Jsme oslabený o Michala Straku a Dušana Andrašovského, Pardubice hrají doma výborně, svoji formu potvrdily posledně,“ naráží na skvělý pardubický obrat proti Slavii v Sazka Aréně. „Takže bod je výborný,“ konstatuje. Svým výtečným výkonem může trenérům zamotat hlavy při volbě jedničky pro zápas s Karlovými Vary. „Je to v rukou trenérů, ale Tomáš je tu v pozici jedničky, měl by chytat. To je můj názor, rozhodnutí je na trenérech,“ dodává Pejchar.