Kladenské video rozhodlo: gól padl po odpískání

K l a d n o - Historku hodnou zápisu do knihy hokejových kuriozit zažili Plzeňáci na Kladně. V čase 21:18 letěly hokejky hráčů nahoru v domnění, že Lasselsberger vede 1:0. Sudí Mikula přerušil hru. Ovšem následně „hrdina ze Zlína“ odejel celou situaci zhodnotit na video. „Přerušil hru a pak řekl, že se jede podívat na video, jestli byl puk za čarou. Pak přijel s tím, že gól padl po odpískání,“ kroutí hlavou plzeňský forvard a autor "neúspěšné" střely Martin Paroulek. „Tohle je na distanc,“ nebere si servítky.

„Proč se jel podíval? Že byl gól říkali i čároví,“ nechápe krok sudího Jaroslav Kudrna. Puk ve své sítě nepopřel ani Zdeněk Orct. „Možná i byl, ale po odpískání,“ hledá důvod kladenský gólman, který v zápase podal výborný výkon. Plzeň tak zásahem sudího přišla o psychologickou výhodu prvního gólu. Pokračovala tak bezbranková, ale pohledná bitva. „Byl to vyrovnaný zápas,“ konstatoval Kudrna. „Oba týmy hrály ze zajištěné obrany,“ přidává Paroulek.

Dlouho nerozhodný duel změnil až Nedoma svoji střelou od modré, ovšem vzápětí přišla chyba ve středním pásmu. „Dva hráči sami mezi beky, to byla chyba,“ zavzpomínal na situaci před vyrovnávací brankou Paroulek. Základní hrací doba dospěla do remízového konce, přišlo na řadu prodloužení. A to je letos slabou stránkou Lasselsbergeru. „Chceme asi moc útočit, dát gól,“ hledá příčiny Paroulek. I na Kladně se Plzni nevedlo, bod navíc získal Rabat.

Ovšem na prodloužení nemuselo dojít, Plzeňáci měli k dispozici mnoho šancí. „Ocrt chytal výborně,“ pochválil soka Paroulek. „Škoda. Mohl jsem něco dát. Měl jsem tam dorážku, jel jsem sám na gólmana. Zkouším to pořád pod vyrážečku. Asi do koncovky budu muset dát více klidu,“ přemítá Kudrna, společně s Paroulkem a Martinem Strakou zřejmě nejčastěji střílející forvard Plzně na Kladně.

Bilance po třech zápasech venku je příznivá, pět bodů z devíti možných. „Viděl bych tam raději o dva body více,“ říká upřímně Kudrna. Plzeň drží zajímavou sérii, z posledních šesti zápasů sice dvakrát prohrála, ovšem vždy brala alespoň bod. „Když už nevyhrajeme, tak aspoň získáváme ty body,“ libuje si Paroulek.