Byli jsme hrozní, ohodnotil zápas Pavel Trnka

Tak špatný výsledek jako dnes už diváci na plzeňském zimním stadionu dlouho nezažili. K téměř nulové produktivitě a bezzubým přesilovým hrám se ještě přidala špatná obrana a smůla. Všichni hráči se shodli na tom, že zápas zlomila druhá třetina, kterou domácí prohráli 0:4. „Nedá se říct, jestli to byl druhý nebo třetí gól. Druhou třetinu jsme celou absolutně nezvládli. Byli jsme hrozní. Byla to tragedie, co jsme dneska předvedli. Diváci si tohle nezaslouží,“ omluvil se na dálku fanouškům Pavel Trnka.

Velmi spokojený s výkonem celého mužstva a obzvláště mladého brankáře Radka Fialy byl trenér hostů Josef Beránek: „Máme zraněné některé klíčové hráče, například Reichela, Zálešáka nebo Gombára. Navíc jsme přišli o naši brankářskou jedničku Jarinu. Dal jsem proto šanci Fialovi, kterého znám z juniorů. Ostatní hráči mu při jeho prvním extraligovém startu pomohli. Všichni dnes odehráli perfektní utkání.“

Nejhorší zápas na lavičce Lasselsbergeru zažil trenér Miroslav Přerost. Jediným pozitivem, které se dalo na výkonu domácích najít byla bojovnost a nasazení, které vydrželo hráčům až do konce. Kromě velkého množství individuálních chyb v obraně trápí domácí i velmi nízká produktivita. „Máme obrovské množství šancí, ale v týmu není jediný hráč, který by byl schopný protrhnout naší střeleckou nemohoucnost,“ stýská si trenér domácích.

Nad důvodem nečekaného debaklu si marně lámal hlavu jindy naprosto spolehlivý Pavel Trnka: „Kdybych věděl co dělat jinak, tak to tak dělat budeme“. „Kdybych věděl jak na to, tak střílím a dávám góly,“ připojil se k bezradnosti Martin Paroulek. „Trenér nás nabádá abychom hodně stříleli, ale nic nám tam nespadne. Když máme přesilovku a konečně na branku vypálíme, tak nastřelíme protihráče a jsou z toho potom protiútoky. Přesilovky jsme sice trénovali, ale je to pořád hrozné. Asi si nevěříme. Snažíme se, ale nejde to. Musíme se tomu věnovat každý den a možná se potom začne dařit. Mělo by.“ Domácí se dnes při početní výhodě snažili vybudovat si kombinací dobrou střeleckou pozici, ale finální přihrávka nebo střela nevyšla ani jednou. A to měli Plzeňští zásluhou chyby trestoměřičů dokonce více než dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Nepomohla by k změna taktiky po vzoru kanadských týmů? „Proti Znojmu jsme zkoušeli puky nastřelovat, ale brankář Vokoun to chytal a posílal hned ven. Musíme to trénovat a uvidíme,“ věří ve zlepšení agilní útočník. Zda si hráči dnešní nepodařený zápas proberou při návštěvě restauračního zařízení ale Martin Paroulek ještě netušil: „Jestli půjdeme po zápase do hospody nevím, to musí rozhodnout starší hráči – David Pospíšil nebo Martin Straka.“

Jak zlepšit koncovku a dát góly neví ani střelecky velmi aktivní Jaroslav Kudrna. „Je to v hlavách, dostává nás to psychicky dolů a vypadá to potom takhle. Při zakončení chybí důraz a klid, kdyby tam třeba něco náhodně spadlo, tak se možná zlomí. Plzeň ode mě očekával, že budu dávat branky, ale zatím se to nedaří. Dneska jsme navíc propadali v obraně, možná by nám teď víc vyhovovalo hrát venku ze zabezpečené obrany. Doma se příliš tlačíme do útoku, ale je to křeč a z přemíry snahy potom vyplynou naše chyby,“ hledal kořeny současných problémů důrazný plzeňský útočník.