Měli jsme na lepší výsledek, říká Paroulek

V s e t í n - Kupu smůly si hokejisté Plzně vybrali na vsetínském ledě. Vedle tří nešťastných branek však ukázali, kde plzeňský hokej v současnosti tlačí bota. K dispozici měli hosté dvě výhody 5 proti 3, jednu 4 proti 3. Využití přesilových her však neodpovídalo poměru vyloučených. Vrcholem zmaru byla 20. minuta, kdy zkušení plzeňští borci chybovali a Demel v oslabení vstřelil vítězný gól. "Nešťastný gól," hlesl Martin Paroulek.

V první třetině se strhla přestřelka. Plzeň šla do vedení, domácí reagovali dvěma úspěšnými nahozeními od modré. Ve 12. minutě hosté vyrovnali, ovšem sudí branku neuznal. "Zase nám neuznají regulérní gól, co se k tomu dá říci," usmíval se trpce plzeňský střelec. Právě Paroulek byl autorem vyrovnávací střely, na které již sudí neshledal nic neregulérního. "Dostal jsem puk zpoza branky od Dušana Andrašovského a dorážel jsem do prázdné, měl jsem snadnou úlohu," líčí svůj zásah.

Šest sekund před koncem první třetiny přišel již zmiňovaný klíčový okamžik utkání. Chybu Špačka a Martina Straky v rozehrávce vyčíhal Klesla, před brankou prokázal dobrou orientaci Demel a při vlastním oslabení rozjásal naplněný stadion. "Proti tomu se nedá bránit," reagoval na individuální chybu Paroulek. Plzeň po zbylých 40 minut byla aktivnějším týmem, Čechmánek měl plnou výstroj práce. Domácí hrozili z brejků.

Vyrovnání mnohokrát viselo ve vzduchu, zejména při přesilových hrách, ty jsou však plzeňskou slabinou. " Měli jsme hodně přesilových her, ale nedokázali jsme se prosadit. Naopak jsme dovolili Vsetínu skórovat v oslabení," uvědomuje si trenér Jiří Kučera. Nakonec další gól nepadl, i přes závěrečný silný tlak Lasselsbergeru. Domácí ustáli i kuriózní situaci, kdy sudí nařídil již při podávání rukou dohrát dvě vteřiny. Plzeň tak potřetí za sebou prohrála. "Mrzí nás to hodně, měli jsme na lepší výsledek, šancí jsme měli spoustu," smutní Paroulek.

Závěr roku nevyzněl optimisticky, další zápas čeká na Plzeňáky 2. ledna. "Hlavně potřebujeme něco uhrát, nejlépe tři body. Po dnešním zápase nebude nálada nic moc, což nebyla ani po Varech. Prohry nás psychicky sráží dolů," přiznává na závěr Paroulek.