Proti Vítkovicím už i s Jasonem Marshallem

P l z e ň - Jediný bod vybojovali plzeňští hokejisté ve třech letošních střetnutích s Vítkovicemi. Lasselsberger je však v poslední době postrachem stadionů soupeřů, a tak si na ostravský celek po právu brousí zuby. O síle Modrobílých ve venkovních zápasech se naposledy přesvědčila Sazka Aréna, ve které Plzeňané domácí Slavii nadělili sedm branek. Lépe už se venku daří jen prvním dvěma týmům tabulky, Zlínu a Spartě. Oba soupeři spolu sousedí v tabulce na hraně play-off a dělí je od sebe pouhé čtyři body. Za Plzeň už by měla nastoupit nejpřekvapivější posila sezóny, Kanaďan Jason Marshall. David Moravec navíc na zápas proti svému bývalému klubu vyhlásil speciální prémii. O motivaci je tedy postaráno více než dost.
Utkání začíná v úterý 17,00 na ledě vítkovické ČEZ Arény!

Ve Vítkovicích svěřenci trenérů Neubauera a Vlčka zakončují šňůru čtyř venkovních klání. Díky výhrám v posledních dvou zápasech se Keramici opět vrátili do postupové osmičky. “Udělat play-off bude těžké, ale naše mužstvo má bojovný duch,“ říká Martin Straka. V plzeňské sestavě by se už měl objevit i kanadský obránce Jason Marshall. Bývalý spoluhráč Pavla Trnky z Aneheimu s klubem podepsal smlouvu do konce sezóny a v neděli se zapojil do tréninku s mužstvem. Řízný obránce Aneheimu působil v Minnesotě, San Jose, krátce ve Washingtonu a naposledy v týmu newyorských Rangers.

Vítkovice se otřepaly z černé série z úvodu sezóny a s třiašedesáti body jim aktuálně patří sedmá příčka. Do hry se po zranění kolena už vrátil Pavel Kubina, který říká: “Cíl je jasný, v kabině ani neuvažujeme o tom, že bychom se do play-off nedostali, i když je extraliga tak vyrovnaná.“ Vítkovické může mrzet ztráta tří bodů za kontumaci zápasu v Karlových Varech kvůli neoprávněnému startu Petra Míky. Míka v dohrávce jedenadvacátého kolo nesměl nastoupit, protože v témže kole odehrál zápas v dresu Plzni.


HC VÍTKOVICE
Šance na postup do play-off podle redakce 65%


Moravec proti „svým“

Poprvé v plzeňském dresu nastoupí David Moravec na ledě svého domovského klubu. Moravec si už proti Vítkovicím za Plzeň zahrál krátce po výměně. Západočeši v onom zápase prohráli 0:1. “Mě už to přebolelo, nostalgie však asi bude. Ale hraji za Plzeň, chci jí splatit důvěru," říká Moravec. Spoluhráči se v případě bodového zisku mohou těšit na speciální prémii, kterou Moravec pro toto utkání vypsal. "Prémie určitě bude," slibuje olympijský vítěz z Nagana.


Pinc a Straka tentokrát proti sobě

V tradičním souboji výběrů české a slovenské extraligy, který se letos odehrál právě ve vítkovické ČEZ Aréně, nastoupili ve stejném týmu Martin Straka společně s vítkovickým brankářem Markem Pincem. V exhibičním zápase, který nakonec skončil výhrou českého výběru 14:6, si Straka připsal jednu branku a jednu asistenci. Pinc odchytal polovinu utkání, poté ho vystřídal Igor Murín.


Letošní vzájemné zápasy

Jediný bod získal Lasselsberger v letošních střetnutích s Vítkovicemi. V šestnáctém kole zařídil remízu 2:2 minutu před koncem Pavel Trnka. Zbývající duely ale už Plzni body nepřinesly. V úvodním zápasu letošní sezóny Vítkovice zvítězily na západě Čech poměrem 4:1. Poslední měření sil rozhodla jediná branka. V polovině zápase přisoudil výhru 1:0 Vítkovicím Petr Hubáček.


vs. HC Vítkovice HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 7. 8.
Skóre 106:102 102:105
Výhry 18 17
Remízy 5 4
Prohry 16 (0) 16 (4)
Body 63 59
Hráči
Nejproduktivnější hráč J. Burger - 24 (4+20) Mar. Straka - 27 (14+13)
Nejlepší střelec Z. Irgl – 14 Mar. Straka - 14
Nejvíce trestných minut R. Šimíček - 83 P. Trnka - 64
Nejlepší +/- P. Hubáček- +9 P. Trnka - +12
Brankáři M. Pinc - 94,11% R. Pejchar - 93,71%
Marodka
Pavel Kumstát, Köhler Duba, Nedoma, Šrek


Sestavy soupeřů z posledního kola

Vítkovice: Pinc - Seman, Malík, Mojžíš, Dresler (21. Hudec), Kubina, Philipp - Vůjtek ml., J. Štefanka, Krayzel - Irgl, Šimíček, Hubáček - Míka, Burger, Turek - M. Tomášek, Hulva, Krenželok.

Plzeň: Pejchar - Cartelli, M. Výborný, L. Procházka, Jelínek (21. Klaus), Výtisk, Jindřich - Adamský, Martin Straka, Andrašovský - Paroulek, D. Pospíšil, D. Moravec - Cibák, Jaroslav Kudrna, Matějovský - Duda, Michal Straka, Důras