Výborný mimo hru, nahradí jej Výtisk

P l z e ň - Páteční a nedělní kolo odehrají Plzeňáci na svém ledě. Soupeři budou z opačných pólů tabulky, po vedoucím Zlínu v pátek přijede v neděli poslední Jihlava. Lasselsbergeru se povedla série na hřištích soupeřů, doma jsou výsledky ovšem slabší. "Obavy z návratu na vlastní led samozřejmě máme," přiznává kouč Jiří Neubauer. Soupeřem bude také marodka. V mrazivém počasí přepadlo několik hráčů nachlazení, Martin Výborný má zlomené žebro. Mimo jsou stále Paroulek s Dubou.

Zítra se postaví Plzni lídr ze Zlína, na těžkého soupeře se Západočeši pečlivě připravují. "Především jsme prostudovali videa ze zápasů se Zlínem. Tím se budeme zabývat dnes a zítra," naplánoval kouč. Znepokojení v Neubauerovi vzbuzuje také aktuální série úřadujících mistrů. "Poslední dva zápasy jim nevyšly. I když, nejdříve přenechal body bratrské Ostravě, to je ale podle vyjádření trenéra Bokroše příliš nebolelo. Body totiž zůstaly na Moravě. A pak doma remíza 4:4 se Spartou," prokazuje znalost dění v extralize. Že by však Medvědům prohru na ledě Vítkovic vzhledem k pozápasovému vyjádření zlínského kouče vyčítal, to vyvrací. "To ne, jen komentuji jejich vyjádření," říká klidným hlasem.

"Určitě nyní přijedou s tím, že chtějí vyhrát za každou cenu," obává se plzeňský trenér. Plzeň se musí vyrovnat s další ztrátou v obranných řadách, vypadl Martin Výborný. "Má zlomené žebro, bude mimo minimálně tři, ale nejspíše čtyři týdny," upřesňuje kouč důvod absence. Náhrada v sestavě je jasná. "Honza Výtisk. Bude hrát s Mariem Cartellim." Zcela fit nejsou ani další. "Ale je dobré, že na tréninky dorazili i Martin Straka s Davidem Pospíšilem, kteří jsou nachlazení. O víkendu ještě ale nenastoupí Martin Paroulek. Tomáš Duba už měl začít trénovat, ale protáhlo se to." Proti Zlínu a Jihlavě se tak do branky postaví opět Rudolf Pejchar.

Vzhledem ke zranění Výborného by další zdravotní komplikace některého z obránců již přinesly velké starosti. Radost tak mohou trenéři mít alespoň z Jasona Marshalla, s jehož výkonem ve Vítkovicích byl kouč spokojen. "Tak to v každém případě. Na to, že to byl jeho první zápas to bylo výborný," chválí kouč nového stvěřence. I s Marshallem chtějí Plzeňáci vybojovat o víkendu přinejmenším tři body. "Se třemi minimálně budu spokojený, ale raději více," dodává Neubauer. Aktuální forma týmu by měla být velmi dobrá. "Série venku nás mile překvapila, bylo to více než jsme doufali. Ale samozřejmě máme obavy z návratu na svůj led," naráží na závěr Neubauer na nelichotivou bilanci doma.