Martin Paroulek: Zatím hodně smolná sezóna

Smolnou sezónu prožívá letos plzeňský útočník Martin Paroulek. Když doléčil poraněné koleno, přišlo virové onemocnění, které jej opět vyřadilo ze hry. Ale i to už má odchovanec uherskohradišťského hokeje za sebou a nyní se těší na návrat do sestavy. V pátek by se měl v Pardubicích představit znovu ve druhém útoku spolu s Moravcem a Pospíšilem. V přípravě na velmi důležité utkání v boji o play-off si našel čas a poskytl nám krátký rozhovor.

Delší dobu vás plzeňský divák nemohl v sestavě Lasselsbergeru vidět. Co vás vyřadilo ze hry?
No, já jsem měl horečky a nedalo se s tím nijak hrát, tak jsem radši zašel k doktorovi. Ten mi dal antibiotika, tak jsem se týden léčil.

Takže jste nemohl ani trénovat. Sledoval jste alespoň zápasy svých spoluhráčů?
Ne, trénovat jsem nemohl. Zápasy jsem sledoval na internetu v onlinech. Musel jsem ležet doma v posteli, tak jsem zápasy vidět nemohl.

Letos se vám opravdu lepí smůla na paty. Nejdříve zraněné koleno a teď viróza.
Tak ta nemoc to je jenom smůla. To koleno bylo na měsíc a půl, kdy jsem měl dovolenou. Takže ta letošní sezóna moc nevyšla. Tedy pokud ještě s mužstvem neuděláme nějaký větší úspěch.

Podle posledních informací byste měl v Pardubicích nastoupit. Už víte, s kým budete hrát?
No, včera jsem byl nejdříve na ranním tréninku, kde kdo chtěl, byl na ledě. A odpoledne jsem se normálně zařadil do druhé lajny s Davidem Moravcem a Davidem Pospíšilem.

Jaká je nálada v družstvu před dalším zápasem? David Pospíšil a Jaroslav Kudrna se vlastně vrací na místo, kde dříve působili.
Určitě potřebujeme něco uhrát, alespoň remízu. Pardubice v poslední době hrají výborně, ale my si musíme odvézt nějaké body, které teď moc potřebujeme.

Potom vás čeká doma zápas s Karlovými Vary. Povinné vítězství?
Povinné vítězství to určitě je. Ale je to derby. Při posledním zápase ve Varech jsme dostali osmičku. Stane se, to je prostě derby.

Za vašeho soka v boji o krále západních Čech v brance nastoupí všem plzeňským fanouškům dobře známý Roman Málek. Jste s ním stále v kontaktu?
Mluvil jsem s ním, ale to už je dávno. Vlastně jenom když sem Roman přišel poprvé na utkání s hvězdami NHL. Jinak vím, že někteří kluci jsou s ním ve stálém kontaktu. Musíme si přát, aby nechytal tak skvěle, jak chytal loni tady. Mohl by si to raději nechat na příští sezónu.

Při tréninku jste už určitě viděl i novou posilu Jasona Marshalla. Co jeho hře říkáte?
Já ho vlastně viděl už v neděli na tréninku. To jsem ještě byl na ledě. Ale důležitější je, jak hraje v zápasech. Kluci říkali, že hraje skvěle. To je hlavní.