V Pardubicích o "zlaté" body

P l z e ň - Osm kol před koncem základní části zavede los Lasselsberger na led Pardubic. Východočeši se tlačí do elitní čtyřky, Plzeň drží postupovou osmou příčku, oběma týmům tedy jde o pozice v play-off. Lasselsberger má na deváté znojemské Orly, kteří doma přivítají Kladno, náskok čtyř bodů. Každý bod z horkého pardubického ledu se bude Plzeňanům hodit, výhra by mohla znamenat posun na sedmé místo. Do zápasu již naskočí forvard Plzně Martin Paroulek, scházet však bude Jaroslav Kudrna. Tým doplní Michal Polák. Pardubičtí již mohou počítat s jednou ze svých největších opor Milanem Hejdukem, jenž však zcela fit stále není.
Zápas začíná v 18:00 v pardubické Duhové aréně!

Potřetí za sebou Východočeši základní část nevyhrají, ovšem po neslaném nemastném úvodu soutěže se již v tabulce vyšplhaly do vyšších pater. Sezóna výborně vychází Michalu Mikeskovi, centrovi nejúdernější formace Hejduk-Mikeska-Bulis. Všichni tři figurují v první desítce pořadí hráčů podle produktivity. Nejúdernější formaci Moelleru však schází loni nejlepší střelec základní části NHL Milan Hejduk.

Pardubičtí potvrzují pověst útočně laděného mužstva. Se 145 vstřelenými góly je pardubické mužstvo daleko nejproduktivnějším, ovšem na druhé straně je defenzivní činnost Pardubic nejhorší z mužstev aktuální postupové osmičky. Největším dílem přispěli ke gólové úrodě Milan Hejduk (22 gólů), Michal Mikeska a Jan Bulis (oba 19). Oba "devatenáctigóloví" také vévodí extraligové statistice +/-. Formace oblíbence pardubických ochozů je jednoznačně největší hrozbou pro soupeřovu svatyni.

Obživl však také další vyhlášený střelec - Petr Sýkora (16 gólů). Na ledě silného Liberce nastřílel hattrick a rozhodující měrou přispěl k výhře Pardubic a teprve druhé letošní domácí prohře Bílých Tygrů na svém ledě v základní hrací době. Výbornou sezónu prožívá bek Andrej Novotný, lídr bodování pardubických obránců, nedaří se naopak lajně Kolář-Koukal-Průcha, jež si loni vydobila velký respekt.

Poprvé se pátečním duelem měl proti Pardubicím na jejich ledě představit jako soupeř Jaroslav Kudrna. Vyhlášený střelec dlouhá léta oblékalprávě pardubický dres, ovšem fanoušci se od letošní sezóny musí zvykat na spojení Kudrna-Plzeň. Po loňském výbuchu ve čtvrtfinále přistoupili ve východočeském klubu k opatřením, s nimiž Kudrna nesouhlasil a výsledkem byl přestup do Plzně. Premiéru proti svému bývalém klubu má již plzeňský forvard úspěšně za sebou, ovšem na svoji premiéru na pardubickém ledě si bude muset ještě počkat.

HC MOELLER PARDUBICE
Šance na postup do play-off podle redakce 95%


Letošní vzájemné zápasy

Perníkáři na první letošní výhru nad Plzní stále čekají. Jak se již stává tradicí, oba duely na plzeňském ledě skončily prohrou Pardubic. V Duhové aréně se letos urodil kuriózní výsledek 0:0. Započítáme-li také 6. a 7. utkání čtvrtfinále, neprohrála Plzeň s Východočechy již pět zápasů. Již 92 minut nevstřelili Pardubičtí na svém ledě Plzni gól. Naposledy se to povedlo v rozhodujícím čtvrtfinálovém zápase Jaroslavu Kudrnovi, dnes již útočníkovi Lasselsbergeru Plzeň.


vs. HC Moeller Pardubice HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 5. 8.
Skóre 145:113 111:110
Výhry 24(2) 19(1)
Remízy 2 4
Prohry 18(4) 21(4)
Body 76 64
Hráči
Nejproduktivnější hráč Mikeska - 49 (19+30) Mar. Straka - 31 (16+15)
Nejlepší střelec Hejduk - 22 Mar. Straka - 16
Nejvíce trestných minut Bulis - 77 P. Trnka - 68
Nejlepší +/- Mikeska - +23 Trnka - +15
Brankáři Lašák - 92,93 % R. Pejchar - 94,07 %
Marodka
Hejduk Duba, Nedoma, Šrek


Sestavy soupeřů z posledního kola

Pardubice: Lašák - Snopek, Čáslava, Novotný, Havíř, M. Rozsíval, Mudroch - P. Sýkora, Dopita, Blažek - Tvrdík, Mikeska, Bulis - A. Hemský, Divíšek, Rolínek - Kolář, Koukal, Cetkovský

Plzeň: Pejchar - Marshall, Trnka, Cartelli, Jindřich, Procházka, Výtisk - Duda, Mar. Straka, Andrašovský - Moravec, Mich. Straka, Pospíšil - Adamský, Kudrna, Matějovský.