Tenhle tým na play-off měl, pravil kapitán Pospíšil

P l z e ň - Smutné vody tiskového centra po zápase se Znojmem zčeřil kapitán David Pospíšil, který mezi novináře dorazil v hokejových kalhotách a bruslích na nohou! “Nespěchám! Nemám kam spěchat. Teď mám spoustu volna,“ pronesl se svým typickým humorem. “Dnešní utkání už, kromě prémií za vyhraný zápas, nikomu nic nepřineslo. My jsme ale nechtěli vyhrát kvůli těm prémiím, ale kvůli lidem. Chtěl bych jim moc poděkovat, byli skvělí celou sezónu,“ ocenil fanoušky, kteří na rozlučkový zápas dorazili ve více než pětitisícovém počtu.

I přes již neotřesitelnou jistou neúčasti ve vyřazovacích bojích ochozy po celý zápas i dnes neúnavně povzbuzovali. “Jestli na nás fanoušci letos pískali jen dvakrát nebo třikrát, tak je to neuvěřitelný. Kolikrát jsme předváděli strašný paskvil, ale oni stále stáli při nás. Hlavně kvůli lidem je nám líto, že nejsme v play-off. Že se s námi lidi nebudou moci radovat z vítězství a těšit se na další zápasy, dosáhnou nějakého úspěchu jako třeba loni,“ řekl kapitán ze celé mužstvo.

Největší splín z neúčasti v play-off už mají hráči za sebou. “Už jsme to trošku strávili. Největší zklamání přišlo po prohraném utkání v Liberci. Každý se s tím potýkal. Já jsem celý den strávil doma na židli a přemýšlel jsem, kde se stala chyba,“ řekl Pospíšil s vážnou tváří. Zklamání z neúspěchu bude ale ještě v srdcích hráčů přece jen nějaký ten čas pobolívat. “Jsme zklamaní. Myslím si, že tenhle tým na play-off měl. Budeme čekat další rok a pokusíme se to všechno odčinit. Pokusíme se tam dostat v lednu a ne čekat na únor a bojovat o hloupé dva body, které pak rozhodují,“ nastínil plán pro příští sezónu Pospíšil.

A kde vidí kapitán hlavní příčiny neúspěchu? “Důvodů bylo více a právě ta mozaika to zapříčinila.“ LASSELSBERERu se nevyvedla rozhodující závěrečná část základní části. Po poslední reprezentační přestávce tým jen obtížně hledal ztracenou pohodu. “Ze všeho nejvíce nám ublížila poslední reprezentační přestávka. Do té doby jsme sbírali body, byli jsme v rytmu a vytvořili jsme si náskok. Po pauze přišlo první utkání na Spartě – strašně utahaný výkon, byli jsme bez jiskry. Bez jiskry jsme byli minimálně další čtyři kola.“

Modrobílí dokázali bodovat jen proti soupeřům, kterým již o nic nešlo. Doma vyhráli 6:2 se Vsetínem, 2:0 s Třincem a dnes 5:3 se Znojemskými orly. “Body jsme udělali pouze v povinných zápasech. Věřil jsem ale, že těchto devět bodů z domácích zápasů bude stačit. Litvínov však bojoval a zřejmě pro postup udělal více,“ řekl Pospíšil. Kapitán však souhlasil s trenérem Neubauerem v tom, že ztracených klíčových zápasů bylo více. “Celou sezónu jsme nedávali góly. Zápasů, kde jsme měli udělat body, byla celá řada. Bohužel to tak nedopadlo, ať už to byla chyba mančaftu, trenérů nebo třeba rozhodčích. Každý na tom nese svůj díl viny. Chci jen říci, aby se všechno neházelo na mužstvo. Mužstvo si svoje odvedlo, chyba není jenom v něm.“

I přes neveselé rozuzlení letošní sezóny došlo po zápase i na obvyklou děkovačku fanouškům. “Říkali jsme si, co na tom ledě vlastně děláme, proč se tam necháváme oslavovat, když nemáme za co. Brali jsme to ale jako poděkování divákům. Nejradši bychom se někam schovali, protože není co oslavovat,“ povzdechl si Pospíšil. “Já se jdu určitě schovat a myslím, že mě nikdo nenajde,“ pronesl s kamennou tváří hned vzápětí a pobavil tak zástupce médií.

Z postupu do bojů vyřazovací části se tak nakonec raduje Litvínov. Jak vidí plzeňský kapitán šance Severočechů ve čtvrtfinále proti Zlínu? “Podle mě dostanou 4:1 na zápasy,“ neskrýval Pospíšil na závěr upřímnost.