Plzeň má v odvetě Spartě co vracet

P l z e ň - Po debaklu 1:6, který Plzeňákům nadělili sparťané v úterním zápase na západě Čech, zajíždí LASSELSBERGER k odvetě na led pražské T-Mobile Arény. "Těžko na cvičišti - lehko v boji," praví jedno staré rčení. V pravdivost tohoto moudra musí Plzeňané věřit, neboť první zápasová konfrontace v rámci přípravy na novou sezónu pro ně nedopadla vůbec dobře. Rozehranější sparťané Modrobílým ukázali, na co se musí především v přípravě zaměřit. Největší problémy měl LASSELSBERGER s proměňováním střeleckých příležitostí. S hrou dozadu byl naopak trenér Marek Sýkora spokojenější, přestože postrádal tři beky základní sestavy. V prvním vzájemném duelu odchytal celých šedesát minut Roman Málek. Dá se tedy očekávat, že v odvetě dostane šanci i gólmanská dvojka, Petr Jež.

Sparťanská spanilá jízda přípravou

Pražané si naopak přejí, aby výše zmíněné rčení nefungovalo i naopak. Sparta má na kontě již tři přípravné zápasy a ve všech dokázala jednoznačně zvítězit. České Budějovice dostali na domácím ledě šest branek, stejně jako Plzeň. Kladnu Sparta nadělila dokonce gólů sedm. "Je to možná tím, že jsme šli oproti ostatním týmům na led o několik dní dříve. Jsme díky tomu tedy více rozehraní. Hlavně ale hrajeme důrazně, s chutí a prosazujeme se i v koncovce," vidí příčiny úspěchu trenér Jaromír Šindel. Šindel zároveň uvedl, že v pátečním střetnutí se v brance Sparty představí Marek Schwarz, který v minulosti působil v Plzni.


Povedená zkouška Martina Růžičky

Devatenáctiletý útočník Martin Růžička, který do Sparty přišel jen na zkoušku z nižší zámořské soutěže WHL, vévodí statistikám přípravných zápasů. Dokázal se totiž gólově prosadit zatím ve všech střetnutích. "Snad se mi povedl start. Ale nesmím polevit a pokračovat v úsilí dál. Pak uvidíme, jak se pan trenér rozhodne. Zatím jsem v základní sestavě a uvidíme jak to bude vypadat příští týden,“ řekl sparťanský forvard pro stránky hcsparta.cz. Dvě branky zatím zaznamenala čtveřice hráčů, Pavel Kašpařík, Jakub Langhammer, Michal Sivek a Martin Štrba.



Sestavy z přechozího zápasu:

Sparta : Bříza - Bolf, Dobroň, Hanzlík, Hlavačka, Stehlík, Toman, Vykoukal, Kasík - Chabada, Kašpařík, Kratěna - Růžička M., Dragoun, Vrbata - Zelenka, Langhammer - Sivek, Marek, Štrba - Dubec

Plzeň : Málek - Šrek, Nedoma, Štěpánek, Pulpán, Štich, Jindřich, Klaus, Neckář - J.Straka, Ansrašovský, Paroulek - Adamský, M. Straka, Matějovský - Padělek, Kracík, Vorel - Havelka, Kocák, Důras - Jelínek, Polák.