Smlsne si Plzeň na paštice?

P l z e ň - Extraliga se roztáčí na nejvyšší obrátky! Vzhledem k olympijským hrám si fanoušci od hokeje téměř neodpočinou. Jen v září sehrají hokejisté devět zápasů v jednadvaceti dnech. Již v neděli jedou Modrobílí na led zlínského Hamé. Plzeň do nového ročníku vstoupila rozpačitým výkonem na domácím ledě. Remízu 2:2 s Vítkovicemi zachránil až čtrnáct sekund před koncem zápasu Milan Nedoma. Zlínu se ale úvod sezóny nevyvedl ani trochu. V souboji z říše zvířat Medvědi podlehli Znojemským orlům 0:2. Nyní čeká Zlínské série čtyř zápasů na domácím ledě. V cestě stojí jako první LASSELSBERGER.
Utkání začíná na stadionu Luďka Čajky v neděli v 17,00!

Stříbrný celek loňského ročníku extraligy k první porážce sezóny odsoudila poněkud kuriózní branka. Znojemský obránce Bičánek naznačil ránu příklepem, nakonec však puk jen nahodil na gólmana Murína. Čech ale střelu nešťastně tečoval, puk se od něho odrazil a obloukem zapadl do branky. Gól byl nakonec připsán Mikulíkovi, jenž kotouč u tyče dorazil. Hamé na druhý gól ze čtrnácté minuty nedokázalo odpovědět a podlehlo Orlům 0:2.


Kádr Hamé utrpěl těžkou ránu. Elitní duo Balaštík - Leška, které v loňských sezónách zajišťovalo podstatnou část zlínských branek, prchlo do zahraničí. Balaštík zamířil do Columbusu, jeho kolega do skandinávského celku Södertälje. Trenér Bokroš však nepostrádá pouze Lešku s Balaštíkem. Do Českých Budějovic odešel Ondřej Veselý, do Třince Radim Tesařík. Konec výluky NHL navíc znamenal i konec výpomoci hráčů ze zámoří. Čajánek, Hamrlík, Bonk a Erat se tak vrátili do svých klubů. „S návratem hráčů do NHL jsme ještě počítali, ale že přijdeme i o první pětku, na to jsme připraveni nebyli. Odchod Balaštíka, Lešky a Veselého je těžkou ránou,“ stěžuje si zlínský manažer Petr Husička.

Ránu v sestavě by měl zacelit Richard Král, jehož příchod se stal jedním z největších trejdů extraligového léta. Dlouholetá ikona Ocelářů z Třince po nevydařené sezóně a sporech s vedením třineckého klubu kývla na nabídku Hamé. “Nechtěl jsem odejít, byl jsem prakticky vyhozen. Já si chci hlavně s chutí zahrát a mít z toho dobrý pocit. V novém prostředí vždycky cítíte novou motivaci, netrápí vás stereotyp,“ řekl Král pro MF DNES. Vedle Krále už Zlín ze zvučnějších jmen posílil jen Marek Melenovský a Ivan Rachůnek.



Sestava Zlína z minulého kola:
Murín - Blaťák, Hamrlík, Houdek, Malinský, Nosek, Vosátko, Zubíček - Barinka, Král, Melenovský - Rachůnek, Martin Čech, Okál - Jenáček, Kristek, Mokrejš - Záhorovský, Kovář, Kubiš.

Sestava Plzně z minulého kola:
Málek - Jindřich, Štěpánek, Klaus, Šrek, Nedoma, Trnka - Paroulek, M. Straka, Matějovský - Adamský, J. Straka, Vorel - A. Padělek, Kracík, Andrašovský - od 23. navíc Kocák, M. Polák, Havelka