Dočká se Plzeň napočtvrté?

P l z e ň - Plzeňští hokejisté v novém extraligovém ročníku ještě neochutnali sladkou chuť vítězství. Jediný bod za vydřenou remízu s Vítkovicemi je řadí aktuálně na 12. místo tabulky. Trenéry navíc trápí řada zraněných. V pátek extraliga pokračuje 4. kolem a Plzeňany přivítá na svém ledě pražská Slavia, která ještě letos neprohrála a drží se na čele tabulky. V loňské sezóně sehráli modrobílí oba své zápasy v Sazka Aréně téměř před domácím publikem. Fanoušci v plzeňských barvách jednoznačně porazili v hlasivkovém souboji kotel domácích. I tentokrát se do Vysočan chystá početná skupina plzeňských příznivců, která požene svůj tým do boje za první výhrou.

Zápas startuje v pátek v 19,00 na ledě pražské Sazka Arény!

Problémy s marodkou trápí plzeňské trenéry před utkání se Slavií. Po zápase s Českými Budějovicemi na marodku přibyl Michal Straka, jenž má pohmožděné krční svalstvo a v pátek nenastoupí. Fit nejsou ani Martin Klaus a Radek Matějovský, o jejichž startu se rozhodne až po pátečním rozbruslení. Připraven bude Michal Důras.

V nejbližší době nelze počítat ani se službami Davida Moravce. Hráč sice již trénuje, ale na zápasy se zatím dívá pouze z hlediště. "Záleží na tom, jak se to bude vyvíjet. Když půjde vše podle plánu, tak budu hrát druhý týden v říjnu," odhaduje Moravec možný termín svého návratu.Spolu s Mariem Cartellim zůstává při tréninku jako poslední na ledě a přidává si ještě několik dalších minut zátěže. "My neděláme to, co kluci. Ale po tréninku máme vždycky něco navíc," vysvětluje dvaatřicetiletý útočník, který stále neztrácí optimismus a pochvaluje si neustálé pokroky: "Pořád se to lepší. Teď trénuji hlavně fyzičku. Zkouším zabírat, co to vydrží.“ S týmem se i nadále připravuje Japonec Junji Sakata, o jehož dalším angažmá se má rozhodnout v pátek.


Slavia chce titul

I po odchodech zámořských hvězd Pállfyho a Stümpela by si slávisté v letošní sezóně rádi sáhli na mistrovský titul. Jak by taky ne! V loňském play-off utrpěli slávisté trpké zklámání, když vypadli již ve čtvrtfinále. Rozpočet pro novou sezónu, který činí 146 milionů korun a patří k největším v extralize, je k úspěchu přímo zavazuje. Klub získal střelce Jaroslava Bednáře a Tomáše Divíška. Jinak kádr opustili ze známějších jmen jen Krátoška, Antoš a Martinec. Trenér Růžička bude kromě osvědčených koňů sázet i na dravé mladí. V obraně hodlá dát šanci mladému Pojkarovi a Drtinovi. Šanci by měl dostat i brankář Hronek, aby jednička týmu, Petr Franěk, byl odpočatý pro play-off.


Dvakrát pět gólů

Sedm bodů vybojovali slavisté v třech dosud odehraných extraligových kolech. Na úvod sice jen remízovali na ledě Vsetína 1:1, pak už se ale slávistický brankostroj rozběhl naplno. Kladnu, stejně jako Znojmu, Pražané nadělili pět branek, čímž se zařadili na čelo extraligové tabulky. Daří se nové posile útoku, Jaroslavu Bednářovi, jenž si, stejně jako jeho kolega David Hruška, připsal již tři kanadské body. Z obránců zatím produktivitou srší Jan Novák, který nahrával na tři branky.

vs. HC Slavia Praha HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 1. 12.
Skóre 11:4 3:5
Výhry 2 0
Remízy 1 1
Prohry 0 2
Body 7 1
Hráči
Nejproduktivnější hráč Hruška- 3 (3+0) J. Straka - 2 (1+1)
Nejlepší střelec Hruška - 3 J. Straka - 1
Nejvíce trestných minut Divíšek - 14 Paroulek - 6
Nejlepší +/- Dlouhý- +3 Andrašovský - +2
Brankáři Franěk - 96,15 % Málek - 95,80%
Marodka
Graňák Cartelli, Moravec, Výborný,
M.Straka

Sestavy soupeřů z posledního extraligového kola:

Slavia : Franěk - Kadlec, Pojkar, J.Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Kolařík - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - D. Hruška, Vlasák, Dlouhý - L. Havel, Sobotka, Vondrka – Červenka

Plzeň : Málek - Nedoma, Trnka, Jindřich, Štěpánek, Klaus, Šrek, Trojovský, Štich - Adamský, J. Straka, Andrašovský - Paroulek, M. Straka, Matějovský - A. Padělek, Kracík, Vorel - Kocák, Polák, Havelka