Plzeň se opět nevyvarovala individuálních chyb

K. V a r y - Hodně smutný byl na tiskové konferenci po utkání v Karlových Varech plzeňský trenér Marek Sýkora. Kromě prohry se Slavií v Sazka Areně ještě Plzeň nepodlehla žádnému soupeři o více gólů než o jeden. V tradici smolných porážek pokračovali modrobílí i v Karlových Varech. "Myslím, že jsme nesehráli špatné utkání. Domácí byli o něco aktivnější, nicméně Aleš Padělek dal opět dva góly, takže nás držel ve hře. Mohli jsme pomýšlet na bod, ale pak přišla triviální chyba Matěje Trojovského už druhý zápas za sebou a ztratili jsme všechny body. Škoda," zhodnotil zápas na tiskové konferenci trenér Sýkora. Stínem zápasu bylo zranění obránce Pavla Trnky, který kvůli potížím s třísly odstoupil ve druhé třetině a Lasselsberger dohrával na pět beků.

O poznání spokojenější byl po utkání asistent trenéra energetiků Václav Baďouček, někdejší spoluhráč z jedné obranné dvojice současného generálního manažera Lasselsbergeru Plzeň Pavla Setikovského. "Chtěl bych v první řadě poděkovat mužstvu za velkou morálku, kterou dneska ukázalo. Dovedli jsme se dvakrát na soupeře a pak dát konečně ten vítězný gól, na který jsme čekali šest kol," uvedl Baďouček, kterému se po utkání evidentně pořádně ulevilo. Karlovy Vary dosáhly první výhry a poskočily na 12. pozici. "Jen doufám, že to vítězství, které jsme si všichni tak toužebně přáli, nás zvedne a že naše výkony půjdou nahoru. Výkony sice nebyly úplně špatné, ale musíme hlavně začít sbírat body." doplnil.

Plzeň v neděli čeká Vsetín, vedle Plzně jediný tým, který se v probíhajícím ročníku ještě neradoval z výhry. Hokejisté Lasselsbergeru potřebují dostat na své hole klid a psychicky se zvednout. "Nemyslím si, že to dnes byla nějaká katastrofa, abychom s tím museli něco dělat. Je to spíš otázka toho, kdo bude hrát. Už jsme udělali všechno možné. Hráči se s tím psychicky musejí vypořádat sami, já je neumím dát dohromady psychicky. Jsou za to placení, aby se zvedli psychicky, aby šli do zoologické zahrady, na procházku nebo sekat trávu," doplnil trenér Plzně Marek Sýkora.