Plzeň jede do dosud nedobytých Českých Budějovic

P l z e ň - Souboj dvou pivařských bašt přivítá v pátek českobudějovická Budvar Aréna. Nováček extraligy zažil překvapivě úspěšný vstup do sezóny a výkonnost si dokázal udržet po celou první čtvrtinu základní části. Doma dosud Budějovičtí neprohráli a po zásluze jim patří čtvrté místo v tabulce. Svěřenci trenéra Jandače jsou specialisty na remízy, letos remizovali šestkrát, což se žádnému jinému týmu nepodařilo. Jihočechy nerozhodila ani absence Romana Turka, jenž měl problémy s meniskem. Plnohodnotně ho zastoupil mladík Chábera. Jedna z hlavních hvězd Budějovic se už však zotavila a dostává se do formy.

Utkání České Budějovice začíná v pátek v 17,30 na ledě Budvar Arény!

SOUPEŘ :

Roman Turek do extraligy poprvé naskočil až ve 12. kole ve Vsetíně a hned dovedl svůj tým k vítězství 4:2. Do té doby přihlížel vítěznému tažení Budějovic jen ze střídačky, na rivala Cháberu ale nežárlil. “Kdybych byl tak mladý jako on a rvali jsme se o místo, možná to beru jinak. Takhle jsem byl rád, že mu můžu pomoci. Chytal výborně, udělal si skvělý kredit a všechno má ještě před sebou. Vycházíme spolu dobře,“ řekl v rozhovoru pro idnes.cz

Budějovice si proti Plzni věří

Asistent trenéra Milan Kupka si je vědom domácí neporazitelnosti svých svěřenců. „Žádný soupeř v extralize není lehký. Nebude to pro nás jednoduché ani proti Plzni, která se zřetelně začíná zvedat. Je však naše povinnost získat tři body,“ říká Kupka. A kde vidí největší zbraň Západočechů? “Pro Plzeň je Málek klíčem k úspěchu na ledech soupeřů. Chytá opravdu výtečně. Ale i my máme velmi dobrého brankáře, takže by to třeba mohl být souboj gólmanů, který opět může rozhodnout jeden gól,“ uvažuje Kupka v rozhovoru pro hokejcb.cz

Problémy s ledem v Budvar Aréně

Problémy s kvalitou ledové plochy v Budvar aréně sužovaly hokejisty Českých Budějovic. Led se štípal a nebyl hladký. Znojemský Jiří Dopita dokonce prohlásil, že na tak šíleném ledě ještě nehrál. Na kvalitu ledu si stěžovali domácí i hosté. „Hrozně se štípe, je křehký. Není to souvislá hladká plocha, po které puk jezdí. Takže jen skáče,“ řekl trenér Jandač. Podle posledních zpráv se však kvalita plochy již o něco zlepšila.


Brabencovi se daří

Útočník Kamil Brabenec, jenž v minulosti oblékl i plzeňský dres, letos zažívá jednu ze svých nejlepších sezón. V patnácti zápasech nasbíral 6 branek a 5 nahrávek a 11 kanadských bodů ho řadí na druhé místo klubového bodování. "Já i tým hrajeme v klidu. Daří se nám, na co sáhneme. Sem tam i párkrát dobře nahraju. Jsem v pohodě. Stačí plácnout do puku a většinou to tam skončí," řekl v nadsázce pro idnes.cz


Letošní vzájemné utkání:

HC Lasselsberger Plzeň - HC České Budějovice 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branky: 34. Gřegořek (Hudec). Rozhodčí: Husička - Čech, Chytil. Vyloučení: 6:11. Využití: 0:1. Diváci: 4717. Střely na branku: 23:21.

Až do poloviny utkání 3. extraligového kola se hrálo. Po většinu zápasu nudící se ČEZ Aréna viděla gól až ve 34. minutě, bohužel se však radovali Budějovičtí. Gregořek propálil vše, co mu stálo v cestě a využil dvojnásobnou přesilovku. Trápící se LASSELSBERGER se až do závěrečné sirény na odpověď nezmohl, a tak si nováček extraligy odvezl ze západu Čech všechny tři body.

Statistiky protivníků:

vs. HC České Budějovice HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 4. 11.
Skóre 35:28 31:38
Výhry 7 4
Remízy 6 3
Prohry 2 5 (+2 v prodl.)
Body 27 17
Hráči
Nejproduktivnější hráč Hübl - 12 (5+7) Padělek - 10 (9+1)
Nejlepší střelec Brabenec - 6 Padělek- 9
Nejlepší nahrávač Hübl - 7 Andrašovský- 8
Nejvíce trestných minut Harant - 24 Klaus - 22
Nejlepší +/- Gregořek, Harant - +8 Cartelli - +7
Brankáři Turek- 95,90% Málek - 93,67%
Marodka
Jindra, Nedorost, Šimánek M. Straka
Kurs na výhru podle Tipsportu
1,90 2,85


Sestavy soupeřů z posledního kola:

České Budějovice: Turek - Kotaška, Kutlák, Gřegořek, Harant, Vydarený, Mucha - Bělohlav, Hübl, Sailer - M. Hudec, Brabenec, Kopecký - M. Hanzal, Vak, Kotrla - Květoň, J. Hanzal, Hřebejk.

Plzeň: Málek - Jindřich, Trnka, Cartelli, Štěpánek, Nedoma, Výborný, Klaus, Trojovský - Padělek, Kracík, Andrašovský - Zelenka, Moravec, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Kocák, Kepl, Tvrdoň.