Lasselsberger čeká těžká bitva s lídrem

P l z e ň - Povzbuzeni vysokou výhrou 5:1 nad Českými Budějovicemi jedou plzeňští hokejisté na horký led lídra tabulky, pražské Slavie. Pražané možná budou stále postrádat svého nejproduktivnějšího hráče Josefa Beránka, kterého sužuje chřipka. Poslední vzájemné měření sil skončilo 0:0, urputná bitva se dá očekávat i tentokrát. „Páteční výhra určitě plzeňské hráče nabudila, očekáváme hodně těžké utkání,“ hlásí slávistický trenér Jiří Kalous.

Zápas Slavia-Plzeň začíná v 17,00 v pražské Sazka Areně.

SOUPEŘ :

Poslední čtyři zápasy s plným bodovým ziskem vyhouply Slavii opět na vedoucí příčku extraligy. Vítězná série vystřídala sérii černou. Předtím totiž Pražané pro změnu čtyřikrát po sobě prohráli, a to navíc s celky ze spodní poloviny tabulky. Slavia darovala body vedle Liberce i Litvínovu, Třinci a Karlovým Varům. “Žádná krize to nebyla. Prostě jsme čtyřikrát za sebou prohráli, to se stane každému mužstvu. Měli jsme několik hráčů zraněných," řekl však obránce Novák. Mizérii zlomilo až pražské derby, ve kterém Slávisté v Sazka Areně porazili Spartu 4:2. "Bylo jen otázkou času, kdy budeme zase vyhrávat. Máme výborné mužstvo, ale museli jsme se vrátit ke své hře," tvrdí Petr Franěk.

Slavii pomohl zpět na čelo Franěk

Brankář Petr Franěk se stal hlavním hrdinou zápasu Znojmo-Slavia, když za svá záda nepustil jedinou střelu domácích Orlů. Díky jeho výkonu se Slavia vrátila zpět na čelo tabulky, protože Liberec zaváhal na Kladně. Pražanům k tomu stačil jediný gól, který ve 13. minutě vsítil Bednář. "Určitě jsem si zachytal. Každý brankář je rád, když jde na něj víc střel. Kluci mi pomohli a hlavní je, že jsme vyhráli," radoval se po zápase Franěk, jenž vychytal už třetí nulu v sezóně.

Vlasák na Kladně zazářil

Dva góly plus dvě nahrávky – s takovou statistikou odjížděl forvard Tomáš Vlasák z Kladna, kde Slavia porazila Rabat vysoko 5:1. Vlasák byl u čtyř úspěchů hostí. A to navíc Vlasáka trápí „jágrovské zranění“ – naražený malíček. Zkušený útočník od začátku sezóny nasbíral již 22 kanadských bodů.

Letošní vzájemné utkání:

HC Slavia Praha - HC Lasselsberger Plzeň 6:1 (1:0, 1:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 11. Hruška (Divíšek, Kadlec), 34. Duda (Beránek), 4. Vondrka (L. Havel), 44. Beránek (Duda, Tomica), 48. Bednář, 60. Duda - 54. Vorel (Jindřich). Vyloučení: 3:7. Využití: 3:1. Diváci: 4844.

První vzájemné utkání na ledě Sazka Areny bylo jednoznačnou záležitostí Slavie, která o svém vítězství rozhodla uragánem ve třetí třetině, ve které skórovala čtyřikrát. Za Lasselsberger si čestný úspěch připsal Marek Vorel.


HC Lasselsberger Plzeň - HC Slavia Praha 0:0
Vyloučení: 2:4 Diváci: 5020.

Od úvodního vhazování se hrál rychlý hokej, ve kterém dominovaly pozorné obrany a výborní brankáři. Za šedesát minut čistého času se nenašel nikdo, kdo by byl schopen rozvlnit síťku. V prodloužení po prémiovém bodu několikrát důrazně sáhli hosté, ale Roman Málek jim několika skvostnými zákroky pokaždé vystavil červenou. V Plzni se nakonec urodila kuriózní bezbranková remíza.

Statistiky soupeřů:

vs. HC Slavia Praha HC Lasselsberger Plzeň
Bilance týmů v extralize
Postavení v tabulce 1. 11.
Skóre 88:48 63:67
Výhry 17 9
Remízy 6 6
Prohry 5 (+1 v prodl.) 11 (+2 v prodl.)
Body 58 37
Hráči
Nejproduktivnější hráč Beránek - 26 (7+19) Andrašovský - 18 (7+11)
Nejlepší střelec Sup - 12 Padělek - 13
Nejlepší nahrávač Beránek - 19 Kracík - 12
Nejvíce trestných minut Beránek - 79 Matějovský - 42
Nejlepší +/- Novák - +13 Trnka - +9
Brankáři Franěk - 94,74% Málek - 94,33%
Marodka
? Štěpánek, Matějovský,
Vobořil
Kurs na výhru podle Tipsportu
1,50 4,50


Sestavy soupeřů z posledního kola:

Slavia: Franěk - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Kolařík, Graňák, Žabka - D. Hruška, Tomica, Bednář - Duda, Vlasák, Sup - Vondrka, Kopecký, Dlouhý – Červenka.

Plzeň: Málek - Cartelli, Štěpánek, Jindřich, Trnka, Nedoma, Výborný, Vobořil - Zelenka, D. Moravec, M. Straka - A. Padělek, Kracík, Vorel - Důras, Šindel, Adamský - Látal, Kepl (14. Pulpán), Tvrdoň.