Už si na neuznané góly zvykáme, otráveně ironizuje David Moravec

P r a h a - Čtyřicet minut Plzeň na ledě Slavie tvrdě spala. Domácí odskočili již na 3:0, hosty vrátilo do hry rychlé snížení. A začaly plzeňské dostihy s časem. Slávistické obavy o výsledek narostly po ráně Martina Výborného, a zejména Michala Straky, jenže pokus druhého jmenovaného z 55. minuty nebyl shledán gólovým. Plzeňské oslavy byly předčasné. „Viděl jsem to v bráně. Z mého pohledu to šlo do bílé části tyče a vypadlo to k ledu. Pouze od břevna by se to takto odrazit nemohlo,“ líčil důležitý okamžik zápasu David Moravec. „Nešťastnému“ střelci do řeči nebylo. „Myslím, že to byl gól,“ utrousil Michal Straka.

Pravdou však zůstává, že Plzeň přes 40 minut tahala za kratší konec. „Hráli jsme zastrašeně,“ glosoval výkon Michal Straka. „Špatně jsme bruslili, sehráli jsme tuto část mizerně,“ mluvil ve stejném tónu kouč Marek Sýkora. „Slavia zápas ovládala.“ Svěřenci Vladimíra Růžička působili dlouho sebevědoměji, logickým vyústěním byl třígólový náskok. Plzeň postavil na nohy gól Davida Moravce a hosté začali početnému davu svých fanoušků ukazovat tu druhou, lepší tvář. „Jenže jsme už vyrovnat nestačili,“ litoval kouč. "Hráči si musí sáhnout do svědomí, proč slova z kabiny nepřenesli na led."

Velkým tématem zápasu se stala situace z 55. minuty. Michal Straka si po přihrávce na útočnou modrou najel na pravý kruh a jeho švih byl tak rychlý, že touš se rychle odrazil zpět do pole. Jenže odkud, z branky? „Odrazilo se to od bílé tyče za spojnicí,“ popsal svůj pohled Straka, který se spoluhráči oslavil vyrovnávací gól. Jenže po nekonečné konzultaci s videorozhodčím rozhodčí Bolina rozpažil! „Že prý to nebylo vidět. Jenže pokud by to bylo od tyče, bylo by to jasně zřetelné,“ spekuloval Straka. Do marných debat se sudím se zapojil asistent kapitána David Moravec. „Prý to není vidět, tak to neuznal,“ shrnul trpce dlouhé debaty. Na světelné tabuli zůstalo 3:2.

Plzeňáci i přes několik šancí uznatelný gól nevstřelili, nakonec se do prázdné klece trefil domácí kapitán Beránek. „Škoda, sahali jsme po bodu,“ smutnil Straka. Plzeň, zdá se, v poslední době přitahuje kontroverzní situace. Po neuznaném gólu ve Zlíně další, tentokrát na Slavii. „Už si zvykáme na neuznané góly,“ utrousil Moravec. Plzeňáci však musí rychle zapomenout, extraliga pádí dál, již v úterý je na programu další kolo. „Teď budou důležité zápasy,“ ví Straka. A Lasselsberger to nebude mít jednoduché. "Přišli jsme během chvíle prakticky o čtyři beky. Dnes hráli tři, kteří normálně nehrají," narážel Sýkora na start Davida Šticha, Lukáše Pulpána a Jiřího Dobrovolného. Z utkání odkulhal Mario Cartelli, o jehož stavu bude více informací po zítřejší lékařské kontrole.