Škoda, že jsem nedal hattrick, lituje Cartelli

P l z e ň - Hrdinou čtvrtečního zápasu Plzně s Třincem byl bezesporu bývalý třinecký zadák v plzeňských službách Mario Cartelli. Celkem devětkrát vystřelil na brankáře Vojtka, dvakrát ho překonal a v závěru útočil dokonce na hattrick. Pro Cartelliho to byl přitom první zápas po zdravotní přestávce vynucené zraněním zad. Trénovat začal teprve v neděli. "Jsem samozřejmě rád, že mi tam dnes padly dva góly. Trochu jsem byl zklamaný, že nepřišel ten třetí, byl by to můj první hattrick. Gólmana Vojtka znám z Třince. Možná jsem měl spíš střílet mezi nohy nebo zkusit kličku do bekhendu," přemýšlel Cartelli o neproměněném samostatném nájezdu minutu před sirénou.

Cartelli letos prožívá parádní sezónu. V sezóně 2000/01 dal jako jednadvacetiletý obránce devět branek v prvních dvaceti zápasech sezóny, dostal šanci i v reprezentaci, ovšem tehdy ještě zdaleka neoplýval jistotou v defenzivě jako nyní. Letos dal ve 24 zápasech pět branek a přidal stejný počet asistencí, je nejproduktivnějším obráncem týmu. A to se ještě potýká se zraněním.

"Moje záda ještě nejsou úplně v pořádku. Nemůžu ještě úplně dělat, co chci, ale tkaničky u bot si zavážu. Od dnešního zápasu jsem si příliš nesliboval, ale vyšlo to docela pěkně," uvedl obránce, který pravidelně nastupuje do přesilových her a je vynikající i v jiných činnostech, než je střelba. Příkladem budiž udržení puku v útočném pásmu.

Třinec však v Plzni začal lépe, dostal se do vedení a mohla přijít i druhá branka. Blízko gólu byl dvakrát explzenský útočník Jaroslav Kudrna, který po loňských mdlých výkonech v dresu Lasselsbergeru našel velkou formu. "Měli několik velkých šancí, ale naštěstí je nedali. Bylo strašně důležité, že Třinec nepřidal druhý gól. Pak dal Mário vyrovnávací gól a začali jsme soupeře přehrávat," řekl na tiskové konferenci další hrdina zápasu brankář Roman Málek.

Plzeňské vyrovnání přišlo po předchozí obrovské šanci Ocelářů. Podobné to bylo při brance na 3:1, kterou vstřelil Martin Adamský. "Zamkli nás a pořádně nás motali. Už jsem ani nečekal, že mi Jirka Zelenka přihraje, hodil mi to krásně," poděkoval spoluhráči za asistenci Adamský.

Plzeňané budou ještě v pátek trénovat, pak si dva dny budou užívat vánoční svátky. Už v úterý je ale čeká důležitý zápas v Pardubicích. "Musíme se tam snažit uhrát dobrý výsledek, jsme s Pardubicemi v tabulce přibližně na stejné úrovni," dodal Roman Málek.