Dostali jsme hloupé góly, říká Petr Jež

Velice pěkné hokejové představení ukázali vyprodané pardubické ČEZ Areně hokejisté Pardubic a Plzně. Dávno zapomenuté už je plzeňské ofenzivní tápání ze začátku sezóny, o porážce rozhodly spíše individuální chyby v obraně. "Za stavu 2:2 byly Pardubice zakřiknuté, pak jsme však dostali hloupý gól, kdy zaskřípala moje komunikace s hráči v poli, to domácí nastartovalo. Hráči na mě křikli, abych to hrál, tak jsem to hrál," smutnil brankář Petr Jež, který v 17. minutě nahradil zraněného Romana Málka. "Bylo povzbudivé, že jsme dokázali vyrovnat, pak jsme bohužel připravili soupeři jeho branky sami, zvláště pak ten čtvrtý gól při vlastní přesilovce," doplnil trenér Marek Sýkora, který připomněl chybnou rozehrávku kapitána Pavla Trnky v útočném pásmu, jejímž výsledkem byl proměněný samostatný nájezd soupeře.

Hostům pořádně zatrnulo ve 28. minutě, kdy zůstal na ledě ležet brankář Roman Málek, který pak odjel na vyšetření do nemocnice. Plzeňský brankář vystartoval proti Petru Sýkorovi a jeho šanci pádem pod nohy zmařil. Vzápětí na něj v plné rychlosti upadl Sýkora a Málek zůstal nehybně ležet. "Je v nemocnici. Dostal ránu do břicha a je tu i obava z vnitřního zranění. S mužstvem to zatřáslo, uvidíme, co bude," uvedl na tiskové konferenci trenér hostí Marek Sýkora.

K inkriminované situaci se vyjádřil i její přímý aktér Petr Sýkora. "Neviděl jsem ho. Otočil jsem se a už mi ležel pod nohama. Mrzí mě to, ale fakt jsem ho neviděl. On pode mě skočil, já padl na zem a vůbec nevím, jak to z jeho pohledu vypadalo," uvedl pardubický rychlík. Těsně před odjezdem autobusu do něj nastoupil i Roman Málek, který se právě vrátil z vyšetření v nemocnici. "Dostal jsem ránu do žeber a do břicha. Bude to dobré, jsem jen otlučený a nemůžu moc hýbat pravou rukou. Celá pravá strana bolí. Další zápas hrajeme až příští týden, takže snad do té doby budu v pořádku, třeba již zítra nebo pozítří," uklidnil plzeňské fanoušky Roman Málek.

Pořádně si ulevili i plzeňští hokejisté. Byť Petr Jež odvedl kvalitní výkon, za který ho pochválil i trenér Marek Sýkora. Roman Málek je brankář, na kterého mužstvo hodně spoléhá. "Odstoupení Romana nebylo příjemné, každá ztráta je cítit, zvlášť v případě Romana. Zápas to určitě ovlivnilo. Osobně jsem na Romana během zápasu myslel, jestli je v pořádku. Petr Jež je dobrý gólman, zastupoval Romana dobře. Ale pořád doufám, že Roman bude v pořádku a ve Znojmě nám už zase pomůže," konstatoval po zápase Mario Cartelli.

V první třetině byli domácí lepší, hokejisté Lasselsbergeru však udrželi přijatelný stav. "V první třetině nás domácí přehrávali, vlítli na nás, nedokázali jsme klást dostatečný odpor. Nebýt Romana Málka, asi bychom tuto třetině prohráli víc," míní Cartelli. Ve druhé části modrobílí vyrovnali a mohli se dostat i do vedení. Pak je však srazily hrubé individuální chyby. Pardubice nevystavily Ježe spršce střel, když však zahrozily, tak pořádně. "Moc střel na mě nešlo, ale když, tak jeli sami na branku," uvedl Jež.

Petr Jež nastoupil do branky ve chvíli, kdy to málokdo čekal. Během několika vteřin Málek odstoupil a Jež musel bez otálení do branky. "To je normální, s tím musí brankář počítat," uvedl. Za zády měl pověstnou jižní tribunu podporovanou vyprodaným stadionem, z klidu ho to však nevyvedlo. "Už mám trochu vyšší věk na to, abych byl rozklepaný před vyprodanou halou. V devatenácti bych to možná bral jinak," dodal Jež, který si letos v první lize několikrát s úspěchem zachytal v prvoligovém Jindřichově Hradci. Loni chytal pravidelně v Kadani, kde ho budou fanoušci navždy velebit za senzační výhru v Českých Budějovicích, kde vychytal Prospala s Dvořákem. Během působení v Berouně dokázal zlikvidovat přes šedesát střel za zápas, v letošní sezóně mu však pravidelné vytížení chybí. "Extraliga je extraliga. Dostal jsem příslib, že budu na střídavý start chytat v první lize, a to se děje v Jindřichově Hradci. Je mi jedno, že je to daleko, jsem na to zvyklý," dodal brankář Petr Jež.