Plzeň zasáhly první odchody: Loučí se Moravec a Trnka

Jedenáctá příčka v tabulce a osmibodová ztráta na play off zřejmě definitivně vzala vítr z plachet plzeňské lodi. Tři porážky v řadě sebraly Plzni sen o nadstavbové části. Tento fakt zbystřili nejrychleji ve Švédsku, odkud zazněl první zájem o hokejisty Lasselsbergeru. Prvními poutníky, kteří opouštějí modrobílou loď, jsou útočník Moravec, jehož služby si vyžádalo Malmö, a obránce Trnka, jenž směřuje do Leksandu. Oběma hráčům po sezóně končí na západě Čech smlouva. Informace o odchodech hráčů uvedlo vedení klubu, které nepotvrdilo, ale ani nevyvrátilo případné odchody dalších hráčů.

Do druholigového Malmö již před pár dny zamířil z Plzně bek Štěpánek. Švédský klub loni spadl z nejvyšší domácí soutěže a letos se bije o návrat mezi elitu. V urputném boji si ukázal na dalšího hráče z plzeňského mužstva, karta padla na útočníka Davida Moravce. Oba hokejisté jsou mistry světa, kteří se mohou pochlubit cennými zkušenostmi nejen z mezinárodní scény. Moravec patřil v Plzni mezi nejproduktivnější forvardy, když ve čtyřiatřiceti zápasech nasbíral sedmadvacet bodů. Dlouhovlasý hrdina mistrovství světa z roku 2001 přestoupil do Plzně v loňském roce po neshodách v rodných Vítkovicích.

Druhým hokejistou, jenž klub opouští předčasně, je kapitán Pavel Trnka. Rodilý Plzeňák si plácl s Leksandem, který okupuje poslední příčku švédské Elisterien se čtyřbodovou ztrátou na předposlední celek Södertalje SK. Trnka přišel do západočeské metropole v loňském roce, kdy při výluce v NHL společně s dalšími krajany hájil barvy svého mateřského klubu. Na rozdíl od Straky a Špačka se Trnka rozhodl v Plzni zůstat a pomoci týmu i v nynější sezóně. V roli kapitána patřil mezi nejproduktivnější zadáky svěřenců trenéra Sýkory, když nastřádal čtrnáct bodů.