Plzeň míří k další přípravě do Liberce

P l z e ň - Ke třetímu přípravnému duelu má Lasselsberger Plzeň zamířeno na neoblíbený led libereckých Bílých Tygrů, již se zatím vítězně prokousávají letošní přípravou. Západočeši na výhru čekají, na dobrou defenzívu zatím nenavázala útočná produktivita, o lepší výsledky přišla Plzeň vždy v posledních minutách. Zadaří se na ledě Liberce? Na led svého bývalého chlebodárce se vrací Igor Rataj, loňská opora Bílých Tygrů.
Zápas začíná v úterý v 17 hodin v Tipsport Aréně v Liberci.

Plzeňáci mají za sebou dva přípravné duely. První zápas na ledě Karlových Varů rozhodla poslední minuta, v níž se v přesilové hře prosadil Josef Řezníček a zajistil Energii těsnou výhru. Plzeňáci svého hostitele přemohli alespoň v samostatných nájezdech. V druhém letním zápase se Lasselsberger na ledě Českých Budějovic už už radoval z výhry, ale rána Kutláka chvíli před sirénou znamenala vyrovnání. V samostatných nájezdech se tentokrát radoval soupeř. Zatímco na ledě Karlových Varů se do branky Plzně postavil Roman Málek, mezi jihočeskými rybníky si zachytal Petr Jež. Šanci dostali také mladí forvardi Heřman, Hobl a Kepl.

Ve hře tak Plzeňáci inkasovali pouze třikrát, z toho dvakrát v situaci jednoho hráče soupeře v poli navíc (počítáme-li i budějovické power-play). Dobrá obrana zatím není doprovázena střeleckou produktivitou, trefili se pouze dva hráči, útočník dokonce jen jeden – Radek Matějovský. Svoji premiérovou trefu si v plzeňském dresu připsal Václav Benák. Trenér Sýkora má zatím k dispozici pět útočných formací, po zápase v Liberci dojde k mírné redukci kádru. Plzeňáci budou nadále pokračovat v tréninku ve vedlejší hale. Příští úterý se však již představí ve zrekonstruované ČEZ Aréně proti Karlovým Varům.

Bílí Tygři z Liberce mají za sebou dva přípravné duely, z obou odcházeli jako vítězové. Nejprve doma výsledkově jasně přehráli České Budějovice 5:1, ve druhém zápase si odvezli výhru z Litvínova (4:3), kde dostali příležitost náhradní brankáři.

Sestava Liberce z posledního duelu:
Stejskal (31. Nedvídek) - Žabka, Jiruš, Zíb, Rýgl, Krstev, Kočí, Hlavačka, Holub - Vaic, Podkonický, Tomajko - Dušek A., Pajič, Jech - Klimenta, Plodek, Víšek - Pabiška, Vampola, Procházka.