Jakub Šindel děkuje spoluhráčům a štěstí

P l z e ň - Perfektním výkonem se v utkání proti Liberci prezentoval Jakub Šindel. Plzeňský centr zaznamenal dvě přesilovkové trefy a značnou měrou pomohl k vítězství Lasselsbergeru. „Když dá člověk dva góly, buď hraje vyloženě dobře, nebo má štěstí, jako jsem měl já dneska. Puk se ke mně dvakrát odrazil a já jen dorážel do prázdné branky,“ hodnotí skromně.

Dvakrát se Jakub Šindel objevil v podobné situaci a dvakrát nezaváhal. Jak viděl střelec zápasu své branky? „První gól mi krásně přichystal Jarda Kracík,“ říká a hned přidává popis druhé přesné trefy: „To bylo trochu těžší, musel jsem si dvakrát přikopnout puk a nakonec jsem ještě málem minul.“ Právě doklepnutí do odkryté branky 13 sekund před koncem utkání zajistilo domácím vítězství. Důležitost trefy si hráč zápasu nikterak neuvědomoval: „V tu chvíli to člověka ani nenapadne, to je setina sekundy, kdy se k vám odrazí puk a vy do něj fláknete.“

V prvních třiceti minutách nic nenasvědčovalo tomu, že by se Západočeši mohli radovat z výhry. Na plzeňské straně trestné lavice bylo neustále plno a hře vládli Severočeši. Právě v častých vyloučeních spatřuje Šindel příčinu špatného výkonu: „Hra je potom hodně rozkouskovaná. Zvlášť když se hraje na čtyři lajny, se kluci, kteří nechodí na přesilovku a oslabení, těžko dostávají do tempa.“ Až od půlky zápasu se vše změnilo. „Zabrali jsme, přebrali iniciativu a otočili zápas,“ hodnotí dvacetiletý útočník.

Po skončení utkání se i přes fakt, že vítěz byl již znám, jezdila trestná střílení. „Je to dobrá příprava na extraligu,“ vysvětluje hráč, který se do souboje se Šindelářem pustil jako poslední z plzeňské pětice. Svůj nájezd neproměnil, a tak neprodloužil plzeňské naděje na vítězství v penaltovém rozstřelu. „Nečekal jsem, že na mě gólman takhle vybafne. Měl jsem připravenou takovou speciální kličku, ale vyloženě jsem se lekl,“ popisuje Šindel, svoji fintu si tak bude muset schovat až na ostrý pokus v extraligovém utkání.

Před startem mílovými kroky se blížícího ročníku Plzeňské ještě čeká dvojice přátelských utkání. Ve čtvrtek přijede do ČEZ Arény Kladno a v pátek Litvínov. Tato utkání také prověří fyzickou připravenost týmu. „Určitě má svůj smysl hrát dva zápasy hned po sobě, sice člověk vydá při zápase více energie, než když se dvoufázově trénuje, ale zase je to příjemné zpestření,“ pochvaluje si hokejista, který z hokejem začínal v pražské Slavii. Právě proti tomuto týmu se Lasselsberger postaví i v prvním kole. „Doufáme, že oba zápasy vyhrajeme a na Slavii si připravíme vítěznou atmosféru,“ dodává závěrem.