Potvrtí Plzeň narůstající formu proti Kladnu?

P l z e ň - V prvním z dvojice utkání ve dvou dnech se v plzeňské ČEZ Aréně představí hokejisté Kladna. Lasselsberger a Rabat už se jednou v přípravě potkaly. Na kladenském ledě byli úspěšnější hosté, když vyhráli 3:1. Na tehdejší dobrý výkon budou chtít Plzeňáci navázat i v následujícím duelu, po vítězství nad Libercem jsou v dobré herní pohodě a to by chtěli dokázat i proti Středočechům.
Utkání začíná v ČEZ Aréně ve čtvrtek v 17:30. Vstupné je 30 korun, majitelé permanetních vstupenek mají vstup zdarma.

Kladnu se dařilo tak napůl

Dvě přípravná utkání sehráli Středočeši za uplynulý týden. S výsledky nemohou být úplně spokojeni. Nejdříve prohráli po samostatných nájezdech 4:5 v Karlových Varech, když jediné trestné střílení proměnil Josef Řezníček. Chuť si spravili vítězstvím 5:1 nad prvoligovým Berounem. Poslední branku vstřelil explzeňský Martin Štěpánek.

Rabat uzavřel soupisku

Týden před začátkem extraligy má kladenský celek definitivně jasno o složení extraligového týmu. Vedení Rabatu uzavřelo novou dvouletou smlouvu s Markem Čurillou, který se vrátil do Kladna po ročním angažmá v zámořské juniorské soutěži, a na hostování do konce sezóny přišel Petr Jaroš. Za připomenutí stojí, že v kádru již delší dobu figuruje jméno Martina Štěpánka, kterého dobře znají i plzeňští fanoušci.

Ani Plzeň další posílení nechystá

Západočeši již také nečekají další příchody, spíše se soustředí na složení útočných trojic. V utkání proti Liberci nastoupil Lasselsberger v sestavě, která je hodně podobná té, se kterou se vydá do prvního extraligového duelu proti Slavii. Již delší dobu je jasné složení první formace Fabuš - Král - Ludvík. Spolu určitě zůstane úderná dvojice Kracík - Padělek, ke které by po uzdravení měl přibýt Radek Matějovský. Ani Důras s Šindelem a Adamským se nebudou před novou sezónou dělit. Ve čtrvté, i když jen v těchto výčtech, formaci zatím nastupovali Rataj se Zelenkou. Další boj o své místo v sestavě tedy ještě musí svádět Kepl, Hobl a Jan Heřman. Stále je také otevřená otázka příchodu Marka Laše z Třebíče.

Soupisky týmů

Plzeň: Málek, Jež, Štelmach - Benák, Cartelli, Malinský, Mazanec, Nedoma, Pulpán, Štich, Trnka, Trojovský, Vobořil - Adamský, Důras, Fabuš, Jan Heřman, Martin Heřman, Hobl, Holý, Kepl, Kracík, Král, Ludvík, Matějovský, Padělek, Rataj, Šindel, Zelenka.

Kladno: Orct, Lev - Čech, Hájek, Evan, Kolafa, Pavlas, L. Procházka, Štěpánek, Růžička, Suchánek, Ševc, Trončinský, Zeman - Bílek, Čurilla, Diviš, Frolík, Gardoň, Havel, Hluchý, Horna, Hudiček, Jaroš, Kalla, Kazatel, Kos, Kuchler, Patera, M. Procházka, Rudovský.

Sestavy z minulých utkání

Plzeň (29. 8. - Liberec): Jež - Pulpán, Trnka, Malinský, Cartelli, Vobořil, Trojovský, Nedoma, Mazanec - Fabuš, Král, Ludvík - Padělek, Kracík, Kepl - Zelenka, Rataj, Hobl - Důras, Šindel, Adamský - Jan Heřman.

Kladno (29. 8. - Beroun): Lev - Kolafa, Štěpánek, Pavlas, Čech, Hájek, Zeman - Bílek, Čurilla, Diviš, Frolík, Gardoň, Havel, Hluchý, Horna, Jaroš, Kalla, Kazatel, Kuchler, Patera, Procházka.