Potvrzení domácího vítězství by mělo přijít v Litvínově

V utkání s Pardubicemi předvedli hráči Lasselsbergeru bojovný výkon, a nakonec si proti silnému soupeři připsali zasloužené tři body. Zisk z domácího ledu teď musejí Plzeňáci potvrdit dobrým výsledkem na ledě soupeře. Právě ve venkovních utkáních se zatím Západočechům vůbec nedaří. Na své konto si připsali prohry v Budějovicích a ve Znojmě, vždy byli o tři branky pozadu za svým soupeřem. Nepříznivou bilanci se keramici pokusí zlomit již v úterý v Litvínově.

Chemici přivítali řadu navrátilců

Litvínovský kádr prošel před sezónou velkou obměnou. Severočeský tým v létě opustili zkušení Marek Zadina, jehož novým působištěm se stala Chrudim, Tomáš Martinec, který obléká dres prvoligového Hradce Králové, či Adam Šaffer, který se vrátil do mateřského klubu Plzně. Do Mladé Boleslavi zamířil také průbojný Jiří Gombár. Trenér Václav Sýkora naopak uvítal zpět celý zástup navrátilců. Ze Slavie se se stříbrem vrátila dvojice Ivo Prorok a Milan Kopecký, asi o něco více zklamání si přivezli Jan Benda a Michal Trávníček, kteří před play-off oblékli na hostování dres vyřazeného čtvrtfinalisty HC Hamé. Ze švédského týmu Skeleftea přišel tvořivý Daniel Branda. Výpis příchodů či návratů prodloužil průbojný útočník Martin Jenáček přestoupivší z dalekého Vsetína.

Na svoji další brankářskou štaci v pozici jedničky se vydal brankářský sympaťák Martin Altrichter, který v posledních sezónách kryl záda Igoru Murínovi. Litvínov se snažil také zpevnit obranu, kam přišel již dřívější hráč chemiků František Bombic (Košice) a především olympijský vítěz Jiří Šlégr (Boston). V jednom týmu se tak potkávají dva hrdinové českého hokeje minulých let, Robert Reichel a právě Šlégr.

Lítvínovský kádr sužují zranění

Václavu Sýkorovi určitě po pátečním utkání s Libercem přibylo hned několik vrásek na čele. Chemici v napjatém souboji přišli o Altrichtera, Punčocháře, Poživila a Brandu. Čtveřice marodů tak chyběla v utkání v Karlových Varech. Mladíci, kteří dostali důvěru, je však nahradili na jedničku. Do branky se postavil Jaroslav Hübl a byl jedním z hrdinů zápasu, karlovarské střelce svými zákroky doháněl k šílenství a velkou měrou se podílel na zisku jednoho bodu. Ještě větší zásluhu si může připsat talentovaný útočník Peter Jánský, který v 58. minutě srovnal na 1:1 a zařídil prodloužení.

Lasselsbergeru chybí Trnka a Fabuš

V utkání s Pardubicemi nenastoupil zraněný kapitán Pavel Trnka, to však není jediný zásah do sestavy Plzně. V souboji s Moellerem se totiž zranil forvard Peter Fabuš, který kvůli bolestem kolene nedohrál. Slovenský útočník sledoval pondělní trénink jen z pozice za mantinelem a čeká ho magnetická resonance, která určí vážnost jeho zranění. V první formaci zatím trénovala trojice Adamský - Král - Padělek.

Poslední kolo:

HC Energie K. Vary - HC Chemopetrol Litvínov 2:1p (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Milan Procházka (Košťál), 62. Skuhravý (Kumstát) - 59. Jánský (Lukeš).

HC Lasselsberger Plzeň - HC Moeller Pardubice 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 25. Rataj (Zelenka).

Sestavy soupeřů z posledního kola:

Litvínov: Hübl - Bombic, Ťupa, Skuhrovec, Hranáč, Gýna, Morava - Prorok, Reichel, Kubinčák - Benda, Lukeš, Trávníček - Jenáček, Kopecký, Bednařík - Jánský, Černý, Sklenička.

Plzeň: Málek - Benák, Derner, Cartelli, Malinský, Nedoma, Mazanec, Vobořil - Fabuš, Král, Adamský - Zelenka, Rataj, Matějovský - Důras, Šindel, Ludvík - A. Padělek, Kepl, Šaffer - Heřman.