Přihrávka od Zelenky byla na milimetr přesná, chválil střelec Matějovský

P l z e ň - Výsledky plzeňského Lasselsbergeru na hřištích soupeře a doma připomínají sinusoidu. Zatímco venku se Plzeň trápí a neprosazuje se, doma již potřetí v řadě plně bodovala. Tentokrát se jí do cesty postavil vedoucí celek průběžné tabulky Zlín. Hvězdou utkání byl zvolen Radek Matějovský, který dnes hrál obzvlášť s velkou chutí. Tradičně se nevyhýbal osobním soubojům a ve druhé třetině po pohledné akci s Jiřím Zelenkou vstřelil gól na 2:1. “Zásluhu na něm měl hlavně Jiří, který mi poslal na milimetr přesnou přihrávku,“ prohlásil šťastný střelec.

Tým HC Hamé v posledním kole utrpěl debakl s Kladnem a trenér Bokroš se nechal slyšet, že takové prohry si jeho tým nemůže dovolit. Na plzeňském ledě se tedy dala očekávat tradiční precizní obranná činnost, ale mužstvo opět neuspělo. “Plzeň byla bojovnějším týmem, který měl větší touhu po vítězství. My jsme začali bojovat srdíčkem až v posledních dvaceti minutách, ale to už bylo pozdě. Výhra domácích je tedy zasloužená,“ pravil po skončení utkání asistent trenéra Hamé Jaroslav Stuchlík.

Debaklu Zlína s Kladnem si byl velice dobře vědom i asistent hlavního kouče Plzně Radek Kampf. “Věděli jsme, že budou chtít zlepšit defenzívu a vyjíždět do protiútoků, kterým jsme ale dobře zabránili. Musím poděkovat všem klukům za bojovný výkon a také Romanu Málkovi, který nás opět podržel,“ řekl Kampf po zápase. Dále pak bilancuje výkony v domácích zápasech a na hřištích soupeřů. “Venku byly naše výkony hodně ovlivněné vyloučeními hned v úvodech utkání. Teď už klademe hodně hráčům na srdce, aby si dávali pozor na začátky zápasů,“ prozradil Kampf.

Ostrý útočník Radek Matějovský byl právem zvolen nejlepším hráčem utkání. Již tradičně se objevil v několika osobních soubojích. Jednou dokonce i s neoblíbeným Igorem Murínem. Když se na něj řítil v brejku a pokoušel se o zakončení, zlínský obránce ho blokoval a Matějovský ve snaze skórovat už nestihl včas zastavit před zlínským brankářem a po srážce ho poslal k zemi, za což sklidil u plzeňských fanoušků aplaus. “Viděl jsem tam toho našeho kamaráda, jak tam stojí, tak jsem na něj skočil,“ prohlásil se smíchem Matějovský. “Zápas to byl ale velice náročný, chvílemi až nervózní. V úvodu jsme se trošku stáhli do obrany, abychom pokryli jejich protiútoky. Závěrečná třetina už byla velice náročná, tak jsme jen jednoduše vyhazovali puky z naší třetiny,“ dodal Matějovský.

Plzeňský obránce Jiří Malinský vyrovnal střelou od modré. Murín vyslaný projektil zachytil, ale neudržel jej pod kontrolou a vypadl mu za brankovou čáru. Regulérnost dosažené branky musel potvrdit až videorozhodčí. “Já jsem tam k brance od modré čáry neviděl, ale kluci říkali, že puk za brankou byl,“ uvedl plzeňský zadák.

Richard Král v posledním domácím zápase proti Pardubicím vypsal za výhru proti svému bývalému klubu prémie a proti Zlínu prý ještě vyšší. “Vypsal jsem takovou lepší svačinku,“ žertuje Král a dodává: “Jsem velice rád, že nám to vyšlo. Zápas to byl ale velice těžký, jelikož Zlín má dlouhodobě dobré výsledky,“ je si vědom. V dnešním utkání poprvé v plzeňském dresu rozvlnil brankovou síť soupeřů, byť zlínská klec byla prázdná. “Já jsem doufal už proti Pardubicím, že odvolají brankáře, ale to se nestalo. Teď proti Zlínu to vyšlo, ale já doufám, že už nebudu dávat góly jen do prázdné branky,“ věří Král. A jak on sám si vysvětluje diametrální rozdíly ve výkonech doma a venku? “Já bych to zatím nebral tak moc vážně. Do Znojma jsme přijeli kvůli zácpě na dálnici moc pozdě a v Litvínově jsme hráli od samého počátku v oslabení. Takže doufám, že v neděli na Kladně už to bude jiné a konečně vyhrajeme i venku,“ věří Richard Král.