Kapitán Šimek je zatím spokojen, přesto dosavadní výsledky nepřeceňuje

Plzeňští dorostenci vstoupili do sezóny nad očekávání dobře. Ve vyrovnané soutěži se drží na druhém místě. Přední příčky obsazují i v individuálních statistikách. Mezi nejlepšími v kanadském bodování je i kapitán Martin Šimek. „Extraliga je zatím hodně vyrovnaná, musíme se připravovat na každý zápas stejně,“ upozorňuje na fakt, že soutěž je teprve v začátku a cesta do play-off může být ještě hodně trnitá.

Vstup do nové sezóny se plzeňským dorostencům podařil na jedničku, stále okupují druhé místo, když první je zatím suverénní Rabat. Výsledky týmu jsou samozřejmě dány výkony jednotlivých hráčů. Mezi ostatními zatím vyniká hlavně první útočná formace, jejímž členem je i kapitán Martin Šimek. „Určitě je to lepší než minulý rok, daří se mi s Honzou Kovářem, zatím nám vychází kombinace, takže si nemohu stěžovat,“ říká šikovný forvard ke svému působení v dorostenecké extralize a upozorňuje na fakt, že těží ze souhry s nejproduktivnějším hráčem celé soutěže. Sám Šimek také patří do první desítky této statistiky. S produktivní dvojcí se v elitní formaci vystřídalo v posledních kolech několik křídel. „V posledních zápasech s námi hrál Martin Vild, předtím Ondra Hošťálek a oba k nám dobře zapadli,“ pochvaluje si hráč nosící číslo dvacet dva.

Souhra první řady vypadá na první pohled jako podle šablony, Šimek se snaží najít Kováře a ten střílí branky, tak jednoduché to ale podle samotného centra není: „Role takhle rozdělené nemáme, snažíme si přihrávat navzájem, kdo pak má dobrou pozici, střílí.“ Oba mladíci dostávali na ledě hodně prostoru, což si nemohli vynachválit, po příchodu trenéra Kampfa se však situace trochu změnila. „Hrajeme na čtyři formace, protože trenér asi chce vidět všechny hráče. Pro první tři útoky je to těžké, protože se nedostanou tak rychle do tempa,“ stěžuje si hráč, který tráví na ledě skoro nejvíce času z celého týmu a při tempu soutěže, kdy se hraje třikrát v týdnu, musí disponovat perfektní fyzičkou. „Měli jsme dobrou letní přípravu, takže není problém, když hrajeme tři zápasy v šesti dnech,“ pochvaluje si.

Dorostenecká extraliga se před svým startem dočkala změn pravidel. Jedna z nejdůležitějších přinesla zavedení prodloužení a případných samostatných nájezdů. Lasselsberger svá utkání rozhodoval dvakrát v nastaveném čase a vždy vyhrál, na nájezdy zatím nedošlo. „Každý týden jezdíme o dlužbu a o dřeváka,“ popisuje průběh přípravy pravděpodobný aktér rozhodujícího momentu, přesto upozorňuje, že o hráčích, kteří dostanou důvěru, se trenér rozhodne až těsně před nájezdy.

Individuální úspěchy v této sezóně v týmu dorostu jsou jen krokem na dlouhé hokejové cestě. „Samozřejmě přemýšlím nad tím, že se příští rok budu chtít prosadit do juniorky,“ připouští Šimek a hned dodává: “V této sezóně to asi nevyjde, v juniorech je už dost mladých hráčů.“