Do cesty se postaví Medvědi

Po nešťastném zápase s Litvínovem se Lasselsberger vydává na led těžkého soupeře - Zlína. Plzeňští zde dokázali bodovat v posledních dvanácti zápasech pouze třikrát, navíc v letošní sezoně nepatří Lasselsberger mezi nejnepříjemnější soupeře pro domácí týmy. V deseti utkáních se z výhry radoval pouze ve třech duelech. Avšak zlínský led nepatří v letošním ročníku O2 extraligy mezi nedobytné. Hamé je zatím v tabulce domácích zápasů až na osmé příčce. Oklepe se Plzeň po páteční porážce, nebo pod novou trenérskou dvojicí poprvé prohraje dva zápasy v řadě?
Utkání začíná v 17 hodin na zimním stadionu Luďka Čajky ve Zlíně.


Hamé opět na nejvyšších příčkách

Jak už se stalo tradicí, Zlín se pod vedením Ernesta Bokroše stále vyhřívá na výsluní extraligové tabulky. Hamé v posledních pěti sezonách zažilo třikrát radost z medaile a ani letos nemají hráči jiný cíl. V nezvykle vyrovnané tabulce patří Zlínským čtvrtá příčka, když na první České Budějovice ztrácí pouhé dva body. Medvědi v letošním průběhu O2 extraligy opustili pro ně tak typický styl hokeje. Místo důkladné obrany preferují rychlý, útočný hokej, který se líbí hlavně divákům, ale přináší také mnoho obdržených branek a i ztrát bodů.

Tým táhnou Petr Leška, Martin Hamrlík a Pavel Kubiš

Dravý forvard, který si již zvykl na nepřítomnost svého parťáka z útoku Balaštíka, bez kterého se chvíli trápil, se opět začíná dostávat do pozice tahouna Hamé. V letošních 19 kolech Petr Leška dokazuje, že raději přihrává než střílí. Gól vsítil sedmkrát, naopak pro své spoluhráče jich připravil již jedenáct. S osmnácti kanadskými body tak šikovný útočník okupuje šesté místo bodování celé O2 extraligy.

V prvním útoku Hamé právě s Leškou a Rachůnkem válí mladý Pavel Kubiš. Velmi šikovný hráč si v posledních dvou domácích zápasech připsal čtyři góly a hlavně při přesilovkách se jeví jako velmi nebezpečná zbraň Medvědů. Navíc se vyhoupl na páté místo bodování Zlína.

V obraně naopak září Martin Hamrlík, který se svými pěti góly a sedmi asistencemi je hned po Leškovi druhým nejproduktivnějším hráčem Hamé.

Kauza Murín nebude aktuální, gólman je zraněn

Mnohým plzeňským fanouškům se nikdy z paměti nevymaže událost, která se stala 27. 11. 2005, kdy Igor Murín úmyslně, při přerušení hry, posunul branku a následný gól Moravce nemohl být uznán. Navíc po utkání řekl, že je to obyčejná součást taktiky. Následoval trest od vedení soutěže, ale odpuštění už se z úst Plzeňáka nedočká. O tomto faktu se také přesvědčil při letošním prvním měření sil, které Lasselsberger vyhrál 3:1 a Murín opouštěl hrací plochu za hromadného pískotu.

Brankářská jednička Hamé si zlomila ruku, když ji na tréninku nešťastně trefil Melenovský. Murín by se na led měl vrátit až po reprezentační přestávce. V brance za něj zaskakovali Jakub Čech a Marek Novotný. Prvně jmenovaný dostává více důvěry, ale Murín Zlínu citelně chybí. Z devítí zápasů bez své golmanské jedničky Medvědi pětkrát prohráli, navíc ztrácejí body i doma. Jak se jim povede proti Plzni?

Roste forma Plzně s formou Tomáše Dívíška, nebo naopak?

Narozdíl od Medvědů se Lasselsberger v posledních kolech herně zvedá. Jak už bylo řečeno výše, Hamé bez Murína trochu tápe. Naopak Plzni začíná svítat na lepší časy. Z trochu podceňovaného týmu se náhle vyklubal obávaný soupeř, který z posledních osmi zápasů pouze dvakrát nebodoval a již se hřeje na osmé příčce extraligové tabulky. Velkou měrou se o úspěchy Lasselsbergru zasloužil Tomáš Divíšek. Šikovný centr si v posledních čtyřech utkáních připsal pět gólů a dvě asistence a dvakrát útočil na hattrick. Ale rozehráli se i jiní. Střeleckou smůlu protrhl Adamský, třígolový zápis si proti Českým Budějovicím vychutnával Šindel a na hattrick také útočil s velkou chutí hrající Cartelli. Jak se tedy celému týmu vydaří zápas na ledě Zlína?

Poslední kolo:

HC Hamé Zlín - HC Rabat Kladno 5:4 (2:2, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Nosek (Záhorovský), 13. M. Čech (Kristek), 27. Kubiš (Hamrlík), 31. Kašpařík (Nosek), 38. Kubiš (Hamrlík) - 1. Horna (Procházka), 20. Kuchler (Frolík), 35. Frolík (V. Čech), 39. Horna (Kalla).

HC Lasselsberger Plzeň - HC Chemopetrol Litvínov 3:4 po s. n. (1:1,1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Zelenka (Adamský), 29. Divíšek, 45. Divíšek (Heřman) - 14. Branda (Benda), 40. Kubinčák (Prorok), 60. Kubinčák (Reichel), rozhodující nájezd Jenáček.

Sestavy soupeřů z posledního kola:

Zlín: J. Čech - Hamrlík, A. Novotný, Nosek, Zubíček, Marušák, L. Galvas, Horáček, Lučka - Kubiš, Leška, Rachůnek - Melenovský, Kašpařík, Záhorovský - Kovář, M. Čech, Kristek - M. Pšurný, Balán, R. Pšurný.

Plzeň: Málek - Cartelli, Derner, Benák, Mazanec, Pulpán, Trnka ("C"), Nedoma, Boháč ("J") - Zelenka, Divíšek, Matějovský ("A") - Důras, Šindel, Adamský - A. Padělek, Fabuš, Ludvík - Heřman, Kubalík ("J"), Šaffer