Lasselsberger jede do Třince

Po skalpu pražské Sparty se plzeňští hokejisté chystají na souboj na severní Moravě. Lasselsbergeru se do cesty postaví Oceláři Třinec. První letošní utkání Plzni příliš nevyšlo a svému soku na domácím ledě podlehla 1:4. Jedním gólem k porážce přispěl explzeňský Jaroslav Kudrna, který však již na soupisce soupeře nefiguruje, vydal se totiž na další štaci, tentokrát směrem na východ.
Utkání začíná na třineckém ledě v 17:00.

Třinec roli outsidera rozhodně nepotvrzuje

Třinečtí hokejisté byli před začátkem soutěže mnohými odborníky odepisováni. Prorokován jim byl tuhý boj o desátou příčku zaručující účast v „předkole“ play-off. Tým okolo trenéra Juříka však v dosud odehraných zápasech rozhodně nezklamal. Důkazem je prozatímní sedmá příčka a získaných sedmadvacet bodů. Od vedoucího Litvínova navíc Oceláře, díky nesmírně vyrovnané tabulce, dělí jen pět bodů. Tahounem mužstva je, jako již tradičně, zkušený kapitán Jan Peterek. Ač kvůli zranění vynechal poslední tři kola, vede i týmovou tabulku produktivity.

Nečekaná rána – vyhazov Biegla

Méně však již třinecké příznivce těší nucený odchod brankařské jedničky Radovana Biegla. Hráč i klub důvody vyhazovu odmítali uvést, hlavní příčinou však nejspíš byly hráčovi neshody s vedením mužstva. Bieglovo místo tak převzal teprve osmnáctiletý Lukáš Daneček, syn asistenta trenéra. Daneček však hozenou rukavici zvedl a v mnoha zápasech to byl právě on, kdo Ocelářům vydatně pomohl k bodovému zisku. Záda mu kryje Martin Vojtek, který byl klubu zapůjčen z Prostějova. Vítanou posilou by se mohl stát Vladimír Vůjtek ml., který s týmem od minulého týdne trénuje a jeho příchod nabývá stále reálnějších kontur.

Jaroslav Kudrna nabral směr východ, nahradí jej Vůjtek

K zajímavému tahu se odhodlal explzeňský Jaroslav Kudrna, nejdříve prodloužil smlouvu s třineckým týmem až do roku 2010 a následně se dohodl s představiteli týmu ruské superligy Metalurgem Magnitogorsk na hostování do konce sezóny. Do Ruska vyrazil ještě před reprezentační pauzou, ihned po zápase s Litvínovem, ve kterém si připsal branku a asistenci. Na konci utkání si vysloužil ovace třineckého publika. Mezera v sestavě nezůstala dlouho nezaplněna. Vedení třineckého klubu dotáhlo do zdárného konce jednání o přestupu Vladimíra Vůjtka, který v Třinci stráví zbytek letošní sezony.

V útoku řádí Peterek

Pod ofenzivní sílu Třince se nejvíce podepisuje jeden muž, střelec deseti branek a autor stejného počtu asistencí Jan Peterek. Odchovanec havířovského hokeje působí v Třinci třetí sezónu a již vloni patřil mezi vůdce mužstva, letos dokonce vede týmovou produktivitu, podepsal se na více než čtvrtině branek svého týmu. Pětatřicetiletý útočník má rovněž zkušenosti z ruské Super-Ligy, kde řádil tři sezóny v dresu Lokomotivu.

Pět let trvající série skončila

Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň po pěti letech prohráli na domácím ledě s Třincem, stalo se tak v 10. kole letošního ročníku. Téměř do poloviny třetí třetiny však bylo skóre vyrovnané, pak ale Třinečtí využili dvě přesilové hry a na konečných 1:4 upravili při power-play. Vítěznou branku zařídili dva explzeňští hokejisté. Přihrávku Jana Výtiska zužitkoval ve 49. minutě Jaroslav Kudrna. Třineckého brankáře Lukáše Danečka dokázal překonat pouze v 5. minutě Václav Benák, který svou brankou otevřel skóre utkání.

Poslední kolo:

HC Rabat Kladno - Oceláři Třinec 5:3 (1:1, 2:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 18. Martin Procházka (Patera), 35. Martin Procházka (Kalla), 38. Horna (Kalla), 44. Čurilla (Kuchler), 60. Patera (Kalla) - 11. Tomas (Polanský), 33. Polanský (Pácal), 50. Pácal (Peterek).

HC Lasselsberger Plzeň - HC Sparta Praha 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Kracík (Ludvík), 6. Šindel (Důras), 25. Ludvík (Kracík), 48. Ludvík (Kracík) - 30. Vykoukal (Sivek), 48. Hanzlík (Vykoukal).

Sestavy soupeřů z posledního kola:

Třinec: L. Daneček - Tesařík, Výtisk, D. Seman, Pácal, Kroupa, Frolo - Kalusz, J. Štefanka, Skořepa - Vůjtek, Peterek, Martynek - Steber, Polanský, Tomas - J. Daneček ml., Vrba.

Plzeň: Málek (8.-10. Jež) - Cartelli, Derner, Benák, Mazanec, Dobrovolný, Trnka, Nedoma, Pulpán - Zelenka, Divíšek, Matějovský - Důras, Šindel, Adamský - Padělek, Kracík, Ludvík - Fabuš, Kubalík, Šaffer.