Kéž by tam jeden gólík spadl, smutnil Fabuš

Po smolném utkání s Karlovými Vary nikomu do řeči příliš nebylo. Plzeň měla šanci se po dlouhé době opět vyhoupnout na výslunní extraligové tabulky, "jeden gól" ji však opět srazil ke dnu. Důvody se hledaly jen těžko, snad nejlépe to vystihl Peter Fabuš: „Kéž by tam jeden gólík spadl."

Smůla, nemohoucnost, přemotivovanost, únava. Že by? „Unavení jsme moc,“ přiznal Martin Adamský. Po chvilce pokračuje a vysvětluje: „Nechápu, proč hrajeme v pátek v Třinci, v neděli doma a v úterý jedeme do Vsetína. To máte šest hodin tam, pak rozbruslení, zápas... Proč nemůžeme hrát dvojzápas na Moravě?“ Sám však dobře věděl, že to hlavní problém nebyl. „Prohráli jsme si to dnes sami, zápas byl nahoru dolů a jediný gól vstřelily Vary, přestože jsme je dnes jasně přestříleli.“ dodává.

Smůla v koncovce. Takový problém nejčastěji skloňoval Peter Fabuš. „Kéž bychom měli trochu více štěstí a spadla nám tam nějaká ta "haluška". Hlavně v první třetině puk poskakoval po brankové čáře nejmíň dvakrát a nic,“ vyprávěl se smutným výrazem ve tváři útočník, který po zranění stále nastupuje s celobličejovým krytem. „Zítra už ho sundám, je mi v tom hrozné horko,“ pousmál se.

Václav Benák vidí za neúspěchem hlavně nevyužité přesilovky v první třetině. „Rozhodla naše nemohoucnost v přesilovkách,“ přiznává. „Chyběl moment překvapení, finální přihrávka, střela z první a snad i to štěstíčko,“ rozpovídává se šikovný obránce. Navíc popírá teorie tom, že se o druhé přestávce strhla v kabině "bouře": „Tak to ne, spíše jsme se snažili pořádně vyhecovat a přetáhnout to pověstné štěstíčko na naši stranu. Bohužel se nepovedlo,“ uzavírá zklamaně.

Na závěr se všichni hráči shodli: „Ve Vsetíně musíme bodovat, nejlépe vyhrát!“