Sledoval jsem každou minutu, svěřil se Roman Málek

Po čtyřzápasové pauze se do branky Lasselsbergeru vrátil Roman Málek. Porážce ale zabránit nedokázal. Domácí dlouho drželi jednogólový náskok, ale Sparta utkání v závěrečné třetině dvěmi přesilovkovými trefami otočila. "Ze začátku to bylo dobré, až do poloviny závěrečné třetiny jsme vedli. Nakonec jsme ale o gól prohráli," smutnil plzeňský gólman.

Roman Málek držel dlouho naději plzešnkých na vítězství. Nejprve v polovině zápasu ukázkově zneškodnil výborně provedený bekhendový blafák Petra Tona. V závěrečné části mu pomohl David Ludvík se zneškodněním průniku Jana Hlaváče. "Honza tam jel na mě sám a potom ještě dorážel. Já jsem tam dal beton, ale pustil jsem to za sebe. Ani nevím kdo tam ještě z mnou chytil a odpálil."

Bez své brankářské opory se Západočeši museli obejít v utkáních, ve kterých ztratili naději na postup do play-off. "První čtyři dny jsem na hokej neměl ani pomyšlení, protože jsem ležel v horečkách. Další zápasy jsem potom sledoval na Onlajnu. Bylo to mnohem horší než kdybych stál v bráně. Každou minutu jsem očekával, co přijde za zprávu, ale bohužel to nebylo veselé koukání," nezastíral zklamání z konce plzeňské sezony Roman Málek.

Mezi muži odehrál již několik poměrně vydařených utkání junior Tomáš Kubalík. "Už jsem si trochu zvykl a ta prvotní nervozita ze mě spadla, ale furt to ještě není ono. Oproti juniorské lize je extraliga mnohem rychlejší a techničtější. Hrál jsem dneska s Kracíkem a Vamolou, což jsou výbroní spoluhráči. Docela nám to šlo, akorát škoda, že jsme neproměnili šance, které jsme si vytvořili," litoval mladý útočník nízké produktivity plzeňského útoku. Kubalík nejdříve vybojoval svojí drzostí dvě přesilovky pro domácí, ale zlomovým okamžikem bylo naopak jeho vyloučení, ve kterém Sparta vyrovnala. "Faul to asi byl, já jsem tam Honzu Hlaváče přidržel. On mě ale zase hodil na mantinel, to mohl rozhodčí také potrestat. Na trestné lavici se potom vždy modlím, abychom nedostali gól."

Nejaktivnějším střelcem plzešnkého týmu byl obránce Mario Cartelli. Ani jedna z jeho střel ale nenašla svůj cíl. "Máme spoustu střel, plno šancí a prostě nám to tam nepadá. Musíme se zaměřit na situace jeden na dva a dva na tři. Z těch musíme dát mnohem víc gólů než dáváme. My všechny týmy přestřílíme, ale nedáme góly." Slabá koncovka je problémem plzeňských hokejistů již několik sezon. "Na trénincích to vypadá, že všichni jsou rození střelci, potom přijdeme do zápasu a nespadne tam nic. Potřebujeme v týmu nějakého střelce, který dá za sezonu 25 nebo 30 gólů a potom to bude vypadat úplně jinak. My tady ale uděláme z každého brankáře reprezentačního gólmana," dodal Cartelli s černým humorem.