"Věřím v hráče i trenéra," tvrdí Stanislav Jasečko

P l z e ň - Urostlý slovenský obránce Stanislav Jasečko je odchovancem Spišské Nové Vsi. Bývalý slovenský reprezentant sbíral hokejové zkušenosti prakticky po celém hokejovém světě. Vedle národního dresu našich východních sousedů oblékal hájil barvy zámořského klubu IHL Grand Rapids Griffins, finského Pori, švédského HV 71 či ruského Nižněkamsku. V českých luzích a hájích se do paměti vryl především jako obránce Českých Budějovic, odkud však po sestupu Jihočechů do 1. ligy odešel zpět na Slovensko, ovšem v průběhu loňské sezóny již zamířil zpět do Čech, konkrétně do Vítkovic. Na následující dva roky se však stal hráčem Plzně, která je hladová po úspěchu..

Proč právě Plzeň?
Já mám rád, když mám jistotu. Plzeň se ozvala jako první a pro mě to byla výzva. Sice jsem poté dostal i další nabídky, třeba od Vítkovic na prodloužení smlouvy, ale rozhodl jsem se odebrat na západ. Navíc mám domov v Českých Budějovicích, tak mi to bude hodně vyhovovat.

Co třeba změna prostředí či nová motivace?
Já jsem hlavně chtěl pokračovat v české extralize. Plzeň se opakovaně nedostala do play-off a já chci pomoci tento trend zvrátit. Myslím si, že s trenérem a hráči, kteří zde teď působí, se nám to musí podařit. Všichni si to moc přejeme a uděláme maximum pro úspěch.

O vašem příchodu do Lasselsbergeru se hovořilo již v průběhu sezóny. Vnímal jste to, nebo to byly pouhé spekulace?
Tak je to pravda. Před zápasem s Pardubicema padla ta nabídka, ale vše bylo jen ze strany Plzně. Já se ptal trenéra i manažera a oni s tím nesouhlasili, proto se ta výměna neuskutečnila a já dohrál ligový ročník ve Vítkovicích.

Jaká je příprava a jak trávíte svůj volný čas?
My teď dvakrát denně trénujeme, tak se na sebe snažím soustředit a hodně regenerovat, abych udržel krok s mladými. A můj volný čas? Pokud nejsem s týmem,tak ležím v posteli a odpočívám a nebo jsem na cestě mezi Plzní a Českými Budějovicemi.

Jak velká změna je mezi Plzní a Ostravou?
Abych se přiznal, tak jsem si ještě Plzeň nebyl ani prohlédnout. Jak už jsem říkal, stále jsem na cestách nebo trénuju. Až bude trénink jednou denně, bude na toto více času. Ale co jsem zatím mohl shlédnout a všimnout si, když chodíme na Bakardi a fotbalový stadion, tak se mi tady líbí. Rozhodně více, než v Ostravě.

Jaký je váš dojem z ostatních spoluhráčů?
Všichni chlapci jsou super. Já už pořádně poznal téměř všechny a nemůžu si na nic stěžovat. Je tady výborná parta a všichni chceme konečně úspěch,tak doufám, že se bude dařit...