Jsem rád, že jsem se pobil, přiznává Martin Adamský

Diváci opět mohli z plzeňské ČEZ arény odcházet spokojení. V 1. a ve 2. třetině se radovali z gólů, ve 3. třetině si zase zafandili a zaskandovali při dvou potyčkách. Jiří Dobrovolný se utkal se Svobodou a chvíli před ním Martin Adamský vyzval Kotašku. Nebo to bylo obráceně? A jak bitka, která doslova a do písmene zvedla diváky ze sedadel, dopadla? "Končí to buď tak, že jeden je na zemi a nebo to rozhodčí rozdělí. A nás roztrhl rozhodčí, takže bych řekl, že nikdo nevyhrál. Nepovažuji se tedy za vítěze, asi to bylo 0:0."

Znojemskému Kotaškovi se asi o něm dnes bude zdát. Útočník Martin Adamský potvrdil, že si na ledě umí zjednat respekt, když si s ním stručně a jasně vyřídil účty. A má jasný názor, jak k celému incidentu s protihráčem došlo a kdo je vlastně viníkem. "To bylo v zápalu hry, úmysl ne. Ale on mi tam celou dobu mlátil do hlavy, to si nemůžu nechat líbit, musel jsem se do toho taky zapojit. Když do toho jde on naplno, tak musím jít taky." Prý toho ale rozhodně nelituje. „Taky je třeba se někdy pobít. Dlouho jsem to nedělal, a jsem rád, že jsem se teď pobil. V sezóně to nedělám, zbytečně to oslabuje mužstvo. Ale když je přípravný zápas a je k tomu možnost, tak do toho jdu.“ Když se mu bitka tak pěkně povedla, neuteče k jinému sportovnímu odvětví? "Místo hokeje se boxu určitě věnovat nebudu, myslím, že by mi to ani nešlo."

Mario Cartelli odehrál svůj první zápas po zranění kolena. Určitě pro něj nebyl jednoduchý, ale zvládl ho. "Úvodní třetina byla dobrá, druhá byla trochu horší a ani hra nebyla tak dobrá. Ve poslední dvacetiminutovce, musím se přiznat, už jsem trochu lapal po dechu. Ale noha drží, nebolí, je to v pohodě. A myslím, že v první třetině jsem měl i pár dobrých kousků," pochvaloval si šikovný obránce. Přiznal se, že zápasový rytmus netrpělivě vyhlížel. „Těšil jsem se, i když jsem byl trochu nervózní, protože na tréninku mi to moc nešlo. Občas se mi něco nepodařilo. Myslím si ale, že na to, že jsem hrál po půl roce, tak to nebylo špatné.“ A co říkal obránce na drobný výpadek týmu na začátku druhé třetiny, který se nelíbil ani trenérovi Kučerovi? „Asi trochu měla vliv i psychika a radost z vedení 3:0, ale oni úplně změnili hru, nasadili jiný styl. Začali do nás chodit ve dvou, to ze začátku nedělali.“

Roman Málek, jasná jednička modrobílého týmu, měl dnes mít původně volno, ale přesto se mezi tyče postavil. „Dohodli jsme se s trenéry. Udělali jsme si rozpis zápasů a řekli si, které budu chytat. Takže ten dnešek na mě prostě vyšel.“ A takto stejnou situaci okomentoval sám lodivod Jiří Kučera. „Domluvili jsme se s Romanem. Protože se střídá ob zápas, zase by chytal na Slavii, udělali jsme to tedy tahle.“ Roman Málek rozhodně trenéry nezklamal. Inkasoval jen dvakrát. První gól mu vstřelil Meidl. „Ten mě tam vykoupal, no,“ uculil se brankář. S druhým gólem se nic moc dělat nedalo. „Někdo to přede mnou tečoval.“ Ale Roman Málek nezapomněl ani na spoluhráče. Tentokrát je jen chválil. „Musím říct, že hrajeme dobře jak dopředu, tak dozadu. Je to pro mě jakoby jednodušší. A když se dají góly, tak je to pro gólmana výborné.“

Čtyři výhry v řadě, z toho tři vítězné zápasy v rámci Tipsport Hockey Cupu. To už se Plzni nepovedlo dlouho. „Určitě je lepší, když se vyhrává, než když se prohrává, ale nesmí se to přeceňovat.“, pokyvuje hlavou Jiří Kučera.