Plzeň stále neporažena, uspěje i v Českých Budějovicích?

P l z e ň - Takový vstup do přípravy na extraligu Plzeň snad nepamatuje. Z prvních čtyř odehraných utkáních Plzeň čtyřikrát naprosto přesvědčivě vyhrála v základní hrací době. Z toho třikrát v rámci Tipsport Hockey Cupu. Nyní se chystá do jižních Čech k odvetě s HC Mountfieldem, týmem, nad kterým ze všech soupeřů vyhrála nejtěsnějším rozdílem, když skóre zvrátila až v závěru zápasu.

Čtyři zápasy, čtyři výhry, to zde už dlouho nebylo

Když započítáme i přípravná utkání před zahájením posledních extraligových ročníků, museli bychom zapátrat až do sezóny 2002-03, kdy se Plzni povedla stejná série. Tehdy ovšem jedna z kvarteta výher byla až v prodloužení. Pakliže bychom hledali stejnou bilanci, tedy čtyři výhry v základní hrací době za sebou, zjistili bychom, že takový kousek se podařil naposledy před šesti lety, v sezóně 2001-02. Tehdy Plzeň vyhrála krátce po úvodu extraligového ročníku 4 zápasy v řadě s plným bodovým ziskem. V téže sezóně se však Plzni podařil ještě lepší kousek. Vyhrála rekordních 9 zápasů v řadě v základní hrací době. Letošní povedený vstup do přípravy láká na stadion nevídané množství diváků. V úterním duelu proti Znojmu diváci slušně zaplnili polovinu hlediště. “Z Vítkovic nejsem moc zvyklý, že by na přípravu byl takový hukot. Mile mne to překvapilo,“ vyznal se Jan Dresler.

Mario Cartelli po operaci už nastoupil k zápasu

Na sklonku loňské sezóny v utkání proti Českým Budějovicím se srazil s Kotrlou a zpřetrhaly se mu vazy v koleni. Podstoupil tedy plastiku kolenních vazů, ale hojení probíhalo s komplikacemi. Až v létě začal Cartelli s přípravou na nadcházející sezónu a v úterý proti Znojmu odehrál svůj první zápas po rekonvalescenci. Fyzický deficit na svém těle intenzivně pociťoval s blížícím se koncem utkání. “První třetinu jsem odehrál v pohodě, druhá ale už byla horší. A přiznám se, že ve třetí části jsem už dost lapal po dechu,“ řekl po odehraném utkání se Znojemskými Orly Cartelli. Zároveň si pochvaloval, že operované koleno vydrželo a nebolelo.

HC Mountfield dýchá Plzni na záda z druhého místa, ale má zápas navíc

Plzeň zatím vede tabulku skupiny B Tipsport Hockey Cupu. Se všemi týmy se už utkala jednou. Jen výhra proti Českým Budějovicím byla nejtěsnější. Plzeň vyhrála 3:2, když poslední dvě branky vstřelila v 57. minutě utkání. Mountfield podlehl ještě i Slavii v prvním vzájemném zápase, takže má na kontě dvě výhry a dvě porážky.

Sestavy z posledních utkáních:

HC LASSELSBEGER PLZEŇ: Málek - Čakajík, Dobrovolný, Cartelli, Dresler, Jasečko, Nikolov, Martinec, Mazanec - Vlasák, Divíšek, Ludvík - Šimek, Kocman, Šimán - Fabuš, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš.

HC MOUNTFIELD: Turek - Toman, Bolf, Sičák, Havran, Frolo, Gřegořek,Vydarený, Macháček - Kůrka, Mertl, Sailer - Gulaš, Květoň, Hřebejk - M. Hudec, V. Hübl, Brabenec - Veselý, Vak, Šimánek.