Tisková konference je za námi, cíl je jasný

Plzeň - Dnes se v sídle firmy Lasselsberger, a.s., uskutečnila tisková konference se zástupci vedení hokejového klubu, hráči i hlavním trenérem Jiřím Kučerou. Za hráče dorazili Michal Dvořák a Tomáš Divíšek, za klub Jan Šůs a Luboš Koželuh. Vzácným hostem byl generální ředitel nejsilnějšího plzeňského sponzora Roman Blažíček. Všichni se shodli, že letošní postup do vyřazovacích bojů je povinností a s tímto týmem lze pomýšlet i na vyšší mety.
Doplněno o nové fotografie!

Odliv sponzorů se nekonal

To, co se jevilo jako téměř jistá věc, se na konec neuskutečnilo. Sponzoři se k hokejové Plzni zády neotočili a vedení klubu dokázalo navíc navázat spolupráci i s dalšími subjekty. Rozpočet se tak nafukuje čím dál tím víc a pro další sezónu se počítá s více jak devadesáti milióny korun, z toho více než polovina putuje na A-tým.

ČEZ Aréna do roku 2010

Skupina ČEZ prodloužila s Plzní smlouvu a bude sponzorovat hokejový stánek ještě další tři roky. Jak nám potvrdil generální manažer Luboš Koželuh, smlouva se bez problému prodloužila a pro Plzeň navíc zvýhodnila.

Tým zůstal pohromadě, navíc značně posílil

Jiří Kučera doslova dostal, co chtěl. již před koncem loňského ročníku hokejové extraligy měl Lasselsberger prodloužené smlouvy se všemi hráči, o které hlavní kouč jevil zájem. Podobně to bylo i s posilami. Dlouho se spekulovalo o příchodu Romana Erata, ale jednání, podobně jako v případě s Janem Tabačkem, Plzni nevyšla. Nakonec se však vše k dobrému obrátilo. Obranu vyztužili Dresler s Jasečkem a Nikolovem, útok podpoří navrátilec Michal Dvořák a největší posilou se bezesporu stal trojnásobný mistr světa Tomáš Vlasák. Nejlépe placený hokejista Plzně to ale nebude mít vůbec lehké, lidé od něj budou čekat zázraky. „Já jsem na podobný tlak zvyklý a doufám, že se mi s tím podaří nějak vyrovnat. Ale sám tu žádný zázrak udělat nemůžu. Úspěch musíme vybojovat jako tým,“ snaží se zachovat hlavu sám hráč. Přesto se křídlo první formace dokázalo již pětkrát gólově prosadit a stalo spolu s Davidem Ludvíkem nejlepším střelcem týmu.

Tým šlape, kam až došlape?

Mužstvo zatím šlape, z jedenácti utkání prohrál pouhé čtyři a semifinále letního Tipsport Cupu uteklo jen díky horšímu skóru vůči Českým Budějovicím. Doam navíc zůstalo betz ztráty bodu. "V týmu panuje pohoda, hráči chtějí úspěch, bojím se jen zranění," Říká optimisticky naladěný hlavní kouč Jiří Kučera.

Povedená příprava nenechala diváky chladnými

I na přípravu chodili plzeňští fans v hojném počtu a průměrná návštěva kolem 1500 diváků mluví za své. O jejich zájmu svědčí i to, že na novou extraligovou sezónu se prodalo více než tři tisíce permanentek, což je vzhledem k výsledkům z minulých sezón doslova zázrak.

Mladé pušky zatím střílí

Mladící Lasselsbergeru zatím ve svých soutěžích hledají přemožitele jen velmi těžko. Povede si podobně i vlajková loď klubu, A-tým?

Vše tak ukazuje, že je tým dobře připraven a netrpělivě se čeká na zahájení extraligy. Společnost Lasselsberger vstupuje po boku hokejového klubu již do své třinácté sezóny. Bude ta třináctka šťastná..?

Michal Dvořák a Tomáš Divíšek v nových dresech.
Michal Dvořák a Tomáš Divíšek v nových dresech.




Jiří Kučera v obležení novinářů.
Jiří Kučera v obležení novinářů.
Na dotazy novinářů poctivě odpovídal i generální ředitel Lasselsbergeru, a.s. Ing. Roman Blažíček.
Na dotazy novinářů poctivě odpovídal i generální ředitel Lasselsbergeru, a.s. Ing. Roman Blažíček.
Otázkám všeho druhu se nevyhnul ani Mgr. Luboš Koželuh.
Otázkám všeho druhu se nevyhnul ani Mgr. Luboš Koželuh.




Tomáš Divíšek a Michal Dvořák.
Tomáš Divíšek a Michal Dvořák.
Jan Šůs, Ing. Roman Blažíček, Mgr. Luboš Koželuh
Jan Šůs, Ing. Roman Blažíček, Mgr. Luboš Koželuh