Naplní Plzeň proti Znojmu roli favorita?

P l z e ň - Nedopadnout jako na Kladně. Přesně to by si ze všechno nejvíc přáli hokejisté Lasselsbergeru Plzeň v Hostan aréně ve Znojmě. Zvládnout zápas proti týmu, který je v tabulce pod nimi a přivézt body. Z venku jich zatím modrobílí hokejisté moc nemají. Dokázali porazit Zlín, Spartu, ale zaváhali na ledě posledního Kladna. Proti Orlům, kteří mají zatím trochu přistřižená křidélka, doufají hráči, trenéři i fanoušci v tři body.

V zápasech Znojma padá málo gólů

Znojemští hokejisté nastříleli za sedmnáct zápasů pouhých 35 gólů. Hůř je na tom už pouze Ústí nad Labem. Ale ne nějak výrazně. Dalo pouze o jednu branku méně. Znojmo dvakrát vyšlo střelecky úplně naprázdno, naposledy proti nim nulu vychytal Ján Lašák při výhře Pardubic 7:0. Čtyřikrát dokázali vstřelit pouze jeden gól. Znojemské maximum jsou zatím čtyři branky. Nutno podotknout že jich ani moc nedostávají. Nebýt sedmigólového přídělu od Pardubic, čtyřka by byla i maximem obdržených branek.

Tradiční tahouni se zatím trápí

Jak by mohlo celkové znojemské skóre být vyšší, když zatím nejlepší střelec Dopita má na svém kontě šest gólů. Nejproduktivnější hráč Růžička je na 34.místě v kanadském bodování celé extraligy. V loňské sezóně nejlepší střelec Roman Erat mířil přesně zatím jen třikrát, přidal dvě finální přihrávky a patří mu 105.místo.
Znojemským fanouškům nezbývá nic jiného, než vzpomínat na to, jak v loňské sezóně Roman Erat střílel rozhodující góly po Dopitových přihrávkách. Ve 33 zápasech jich dal šestnáct. Ale kde ty loňské sněhy jsou…

Jen tři výhry za tři body, zato Znojmo devětkrát prohrálo

Znojemští Orli letos nelétají příliš vysoko. Po 17 kolech jim patří 11.příčka. Pokud by se znojemští dravci nedokázali zvednout, znamenalo by to podle nových pravidel hrát o účast v nejvyšší soutěži. Všechny tříbodové výhry se udály před domácím publikem. Další dvě v prodloužení taktéž a jen jednou uspěli na hřišti soupeře. V sedmém kole dokázalo Znojmo sebrat bod v prodloužení na ledě Ústí nad Labem. Připíší si tedy další výhru proti Plzni?
S ne úplně dobrými výsledky Znojma souvisí i návštěvnost. S průměrem 2532 diváků na zápas je tým z jihu Moravy na předposledním místě v tabulce návštěvnosti. Ač má Hostan aréna kapacitu 5500 diváků, počet fanoušků na zápas ještě nepřesáhl 3000. Nejmenší návštěva byla dokonce pouhých 1791 diváků při televizním utkání s Libercem. Kolik fanoušků bude chtít vidět zápas s momentálně osmou Plzní?

V posledním domácím utkání se fanoušci nemuseli strachovat o tři body až do konce

Až v devátém domácím zápase nenapínali hokejisté své příznivce až do závěrečného hvizdu, ani neprodloužili dobu hry. Plzeňáci poprvé vyhráli o více než dvě branky, ale nutno uznat, že Ústí to domácím velmi ulehčovalo. Dva góly při vlastním oslabení posadily Lasselsberger na koně a ten s přehledem utkání vyhrál. Byla to teprve čtvrtá, tříbodová výhra v sezóně před vlastním publikem. Stále tak platí, že převažuje více zápasů, kdy Plzeň svému soupeři nějaký ten bod darovala…

Výsledky z posledního kola

HC Vítkovice Steel – HC Znojemští Orli 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Szturc, 22. Hubáček (Jurečka), 60. Burger (Krenželok) - 34. Selingr (Erat), 49. Kucharczyk (Tesařík).

HC Znojemští Orli: Trvaj - Jareš, Švrček, Tesařík, Bičánek, Kotaška, Chvátal, od 25. min. navíc Štach - Erat, Dopita, Selingr - Padělek, Haman, Plášek - Kucharczyk, Meidl, Demel - Beroun, od 27. navíc R. Procházka

HC Lasselsberger Plzeň - HC Slovan Ústečtí Lvi 5:2 (2:0, 3:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Matějovský (Dvořák), 10. Vlasák (Divíšek), 27. Vampola (Důras), 37. Šindel (Jasečko), 39. Fabuš – 39. Špirko (Šaffer), 56. Šaffer (Novotný)

HC Lasselsberger Plzeň: Málek - Dobrovolný, Čakajík, Benák ("A"), Dresler, Jasečko, Martinec ("J"), Cartelli - Vlasák, Divíšek ("C"), Adamský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Matějovský ("A")