Zabere už Plzeň i venku?

Plzeň - Máme za sebou reprezentační pauzu a plzeňští hokejisté vyráží v rámci dvacátého kola na led Litvínova. Lasselsbergeru se na hřištích soupeřů nedaří a prohrál i na Kladně či Znojmě. Naopak Severočeši jsou doma k neporažení a dá se tak očekávat velmi zajímavý duel. Zápas začíná na stadionu Ivana Hlinky v 17:30 a vy můžete vše sledovat v našem on-line přenosu!

Litvínov uhrál na ledech soupeřů body čtyři, doma pětkrát více

Z hráčů Litvínova v letošní sezóně strach nejde. Alespoň co se týče venkovních zápasů. Severočeši získali z deseti zápasů čtyři body a po právu jsou nejhorší v této statistice. Naopak doma jsou hokejisté téměř bezchybní. Výhru si odvezla pouze Slavia a další ztrátu si Litvínovští připsali v duelech s Pardubicemi a pražskou Spartou, když utkání skončila až po samostatných nájezdech. Domácí byli úspěšnější jen ve druhém případě.

Při poslední návštěvě stadionu Ivana Hlinky brali Plzeňští hokejisté tři body za překvapivou výhru 5:2, když tým, zdecimovaný zraněními, zaskočil svého soupeře první třetinou, kterou vyhrál 3:0. Dvě branky si v zápase připsal Radek Matějovský.

František Lukeš neproduktivnějším hráčem Severočechů, nejlepším střelcem Reichel

V první desítce kanadského bodování O2 extraligy najdete dva hráče Litvínova. Na pěkném pátém místě se vyhřívá František Lukeš, který v devatenácti zápasech nasbíral sedmnáct bodů za devět branek a osm asistencí. Na záda mu dýchá kapitán Severočechů Robert Reichel. Ten má o dva bodíky méně, ale o branku více a právě to ho řadí na pozici nejlepšího střelce týmu. Oba odehráli plno porci zápasů a nastoupí i proti Plzni.

V posledním utkání vyšli Litvínovští střelecky i gólově naprázdno

Už téměř čtyři třetiny nevstřelili Severočeši branku. Tím posledním byl kapitán Reichel, když v utkání se Zlínem zvyšoval na 4:1. V posledním utkání v Pardubicích si hosté nepřipsali ani čestný úspěch a přenechali všechny body hokejistům Moelleru. Ještě před tímto duelem čekal na hráče Litvínova dvojzápas před vlastním publikem. Nejprve přijela Energie a poté RI OKNA. Oba zápasy měli zajímavou dějovou zápletku, ale vždy se šťastným koncem pro domácí. S Karlovými Vary prohrával Litvínov po dvou třetinách 1:2, ale raketový nástup do závěrečné části znamenal jasný obrat v souboji. Během osmi minut inkasovali Západočeši hned pětkrát a na bodový zisk si museli nechat zajít chuť.

Podobný direkt si připsali domácí i pro Zlín. Stav 1:1 na světelné kostce zářil ještě pár vteřin před druhou sirénou, když se nejprve 34 vteřin před ní prosadil Černý a sekundu před koncem ještě Lukeš. To bylo na hosty příliš a vyvolali hromadnou bitku, do které se zapojili snad všichni hráči a sudí Homola se při rozdávání trestů pořádně zapojil, posuďte sami: Balaštík 2+2 hrubost a Ďurák, Pšurný, Klouček 2+2 + do konce - Šlégr 2+2 hrubost a Jenáček, Skuhrovec, Hranáč 2+2 + do konce utkání.

Plzeň po šesti zápasech bodovala v derby, doma zůstává neporažena

Necelých sedm tisíc diváků, mimochodem nejvyšší letošní návštěva v plzeňské ČEZ Aréně, vidělo v derby krásný hokej. Zápas plný branek, ostrých střetů, krásných akcí, maximálního nasazení, vzrušení, strachu i euforie... Lasselsberger dokázal po šesti duelech porazit svého soka z Karlových Varů a přestože vedl v polovině utkání 5:0, konec utkání tak jednoznačný nebyl. Energie se nevzdala a ještě pár minut před koncem ztrácela na svého soupeře pouhé dva přesné zásahy.

Domácí fandové jen trnuli při obrovských šancích hostů. Až se v předposlední minutě ujal exekuce nařízeného trestného střílení Tomáš Vlasák a nadopovaný perníkem od paní Kučerové nemohl nedat. Plzeň tak potvrdila domácí nadvládu, kdy dokázala ve všech deseti duelech před vlastním publikem bodovat, navíc v posledních pěti případech si bod odvezla pouze vedoucí Slavia.

Výsledky z posledního kola

HC Moeller Pardubice – HC Litvínov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. P. Sýkora (Pucher), 37. Rolinek (Pivko), 47. Linhart (P. Sýkora).
HC Litvínov: J. Hübl ml. - Poživil, Šlégr, Vobořil, Skuhrovec, Punčochář, Tůma, od 21. navíc Koma - Kubinčák, Reichel, Lukeš - Jánský, Branda, Sklenička - Trávníček, Jenáček, Benda - Černý, Rindoš, Bednařík.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 6:3 (2:0, 3:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Důras (Vampola), 5. Divíšek (Čakajík), 22. Adamský (Vlasák), 25. Dobrovolný (Vlasák), 27. Fabuš (Kracík), 59. Vlasák z trestného střílení - 32. Hluchý, 34. Skuhravý (Košťál), 44. Němec (Melenovský).
HC Lasselsberger Plzeň: Málek - Derner, Čakajík, Benák, Dresler, Jasečko, L. Martinec, Cartelli, Dobrovolný - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš.