Perníček nebo pivečko?

Plzeň - Čtyři zápasy čekají hokejisté Lasselsbergeru na vítězství na ledě soupeře. Naposledy vyhráli Plzeňáci na ledě pražské Sparty. Následně ztratili Západočeši vyhraný zápas ve Vítkovicích, kde k vítězství chyběly dvě minuty. Potě prohráli svěřenci trenéra Kučery na ledě posledního Kladna a body nebrali ani ve Znojmě. Až v posledním zápase v Litvínově uhráli Modrobílí bod, ale opět sahali po třech. Jak se povede hráčům Plzně na hřišti trápících se Pardubic?

14 zápasů venku = 9 bodů, 7 zápasů doma = 12 bodů

Kvůli rekonstrukci domácí ČEZ Arény museli hokejisté Pardubic sehrát úvodních dvanáct střetnutí hokejové O2 extraligy na ledě soupeře. Hokejový stánek doznal úprav za bezmála 130 milionů korun a nově pojme 10 194 diváků. Východočeši však na tento fakt krutě doplatili. Před prvním zápasem doma měli na kontě pouhých osm bodů a ani premiéra před vlastními fanoušky nevyšla. Zlín vyhrál 2:1.
Ale doma je Moeller rozhodně nebezpečnějším týmem. Dokázal čtyřikrát vyhrát a prohrál jen ve třech případech. Navíc se drží zavedeného systému. Nejprve prohraje a pak dvakrát vyhraje. V posledním zápase nebodoval. Dokáže Lasselsberger toto pravidlo porušit?

Nemít Pardubice Sýkoru…

Petr Sýkora opět vládne extraligovým střelcům. Na kontě má již šestnáct zásahů, což je ve dvaceti zápasech velmi obdivuhodný výkon. V závěsu jsou se třinácti góly na kontě Balaštík, Čermák a plzeňský Důras. Elitní střelec navíc přidal do své sbírky i tři asistence a je o dva bodíky druhý v celkovém bodování O2 extraligy. Šikovný útočník tak zařídil více než třetinu gólu svého týmu. Možná i proto vznikla mediální válka mezi trenérem české reprezentace Hadamczikem a lodivodem Východočechů Říhou. První tvrdí, že měl zakázáno Sýkoru povolat do týmu, druhý to popírá…

Houpe se pod Říhou židle?

Tato otázky vyplouvá na povrch stále častěji. Pardubičtí hokejisté se ani po návratu do své zrekonstruované Arény herně nezvedli a stále mají bodově blíže k poslednímu místu než k play-off. Pod Východočechy se krčí už jen nováček z Ústí a výsledkově se zvedající Kladno.
Aby toho nebylo málo, tak po dvou výhrách v řadě nad Spartou a Litvínov přišly nyní dvě porážky od Slavie a naposledy ve Zlíně. V posledním utkání navíc Moeller ani neskóroval a porážku 0:4 dokonal Andrašovský, který byl pravě z Pardubic nedávno vyměněn.
Dokáže Plzeň odčinit nepovedený závěr zápasu s Třincem a uhlídá Petra Sýkoru? V minulé sezóně vyhrál první zápas Lasselsberger 4:2, ve druhém se radoval Moeller 2:1…

Plzeň nastřílela po Slavii nejvíce branek, naposledy však prohrála

Nejprve Liberec, teď Třinec. Oba týmy dokázaly dobýt plzeňský led. Lasselsberger tak může hřát jen fakt, že doma vždy bodoval. Ovšem z jedenácti zápasů před vlastním publikem dovedl zápas do prodloužení hned sedmkrát.
Zápas s Oceláři byl přesným důkazem plzeňské nemohoucnosti udržet vedení. Tým Jiřího Kučery vedl ještě v 57.minutě o dvě branky, ale vedení během půl minutky ztratil. Sami hráči byli velice rozčarování a sobotní trénink byl jistě o hlasitém vysvětlování.
Oživí Západočeši vítězného ducha a vyhrají na ledě soupeře po dlouhém, měsíčním půstu?

Výsledky z posledního kola

RI Okna Zlín - HC Moeller Pardubice 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 22. Balaštík (Leška), 27. Balaštík (Leška), 54. Balaštík (M. Čech), 54. Andrašovský (Okál).
HC Moeller Pardubice: Lašák – Píša, Linhart, Snopek, Havíř, Posmyk, Jan Kolář II – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Klejna, Pucher, Somík – Tvrdík, Koukal, Cetkovský – Zohorna, Rákos. Trenéři: Miloš Říha a Pavel Rohlík.

HC Lasselsberger Plzeň – HC Oceláři Třinec 3:4 sn (0:0, 1:1, 2:2 - 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 34. Důras (Vampola), 47. Důras (Vampola), 50. Šindel (Kracík) - 28. Korhoň (Zálešák), 57. D. Květoň (Peterek), 57. Štefanka (Sekeráš), rozhodující nájezd Peterek.
HC Lasselsberger Plzeň: Málek - Čakajík, Cartelli, Benák, Dresler, Jasečko, Nikolov, Dobrovolný - Dvořák, Divíšek, Matějovský - Fabuš, Kracík, Ludvík - Vlasák, Šindel, Adamský - Důras, Vampola, Laš.