Plzeň jede do Liberce zlomit neúspěšnou sérii

Snad nejméně oblíbeným soupeřem plzeňských hokejistů jsou Bílí Tygři z Liberce. V úterý 10. října 2006 skoro po čtyřech letech Plzeň Liberecké porazila, ale ze severu Čech si zatím od postupu Bílých Tygrů do extraligy vozí pravidelně porážky, výjimečně modrobílí vybojují bod za remízu. Zápas v Tisport Areně začíná v neděli v 17:00.

Liberec v pátek prohrál, ale bojoval

Liberečtí sice v posledním duelu na body nedosáhli, ale výkon, který v Pardubicích předvedl, vítězné parametry měl. Domácí perníkáře podržel Ján Lašák, který pochytal neuvěřitelných 66 pokusů Tygrů, a tak to byl hlavně on, který Liberci překazil šestizápasovou vítěznou sérii.

Tygry trápí zranění

Liberecké ale trápí před zápasem s Plzní velmi početná marodka. Na té totiž zůstává hned pětice hráčů. Kromě dlouhodobě chybějícího Pletky, je na ní dále dvojice forvardů Nedorost, Bartovič a obránce Zíb. Podještědská jednička Marek Pinc má problémy s třísly a měl by být kouči Gregorovi k dispozici až páteho prosince. Náhradník Michal Fikrt podává velmi spolehlivé výkony a v utkání na Slavii a v Pardubicích rozhodně nezklamal.

Plzeň má co vracet

První vzájemný zápas Tygrů s Lasselsbergerem v této sezóně se odehrál v rámci dvanáctého kola na západě Čech. Tygři s Michalem Fikrtem byli spokojenějším týmem a zvítězili 4:3 po prodloužení. V utkání řádila první řada Liberce, která hrála ve složení Čermák, Kašpařík, Nedorost a postarala se o všechny branky Tygrů. Leoš Čermák si zatím stále drží místo na čele kanadského bodování celé extraligy, ale v posledních dvou zápasech se mu bodovat nepodrařilo.

Boj o premiérové vítězství

Plzenští hráči ještě ani jedinkrát nedokázali na ledě Tipsport areny Liberec porazit, a tak se o to budou v nedělním zápase určitě snažit. Na domácím ledě Tygry poženou kupředu vynikající fanoušci, ale tým Dušana Gregora by měl před domácím publikem dávat více branek. V posledních dvou duelech sice vytěžili Tygři pět bodů, ale nastříleli v nich jen dvě branky, což je na tým, který chce bojovat o extraligový titul, málo.

Tahounem Tygrů je Leoš Čermák

Liberec táhne v letošní sezóně forvard Leoš Čermák, který již nasbíral 22 bodů a vede tabulku produktivity. Podíval se i na Karjala Cup s reprezentací České republiky a připsal si na finském podniku první branku v národním týmu. Dále je tahounem určitě útok Klimenta, Plodek, Víšek, kterému se v letošním extraligovém ročníku velmi daří. Tomáš Klimenta si připsal vítěznou branku v duelu na Slavii, když Tygři použili trik se střídajícím hráčem, který naskočí ihned po vhazování. Klimenta skóroval i v Pardubicích, ale tam jeho gól k bodům nevedl.

Poslední kolo

HC Slavia Praha - HC Lasselsberger Plzeň 3:2 po prodl. (2:1, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Sloboda (Vondrka), 20. Micka (Sup), 63. Tomica (Kolařík) - 19. Vlasák (Adamský), 22. Dvořák (Kubalík).
Sestava Plzně: Málek - Cartelli, Čakajík - Benák, Dresler - Jasečko, Dobrovolný - Martinec, Vlasák, Divíšek - Adamský, Dvořák, Kracík - Ludvík, Důras, Vampola - Laš, Kubalík, Sýkora.

HC Moeller Pardubice - Bílí Tygři Liberec 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 24. Tvrdík (Píša), 25. Tvrdík (Pucher), 28. Rolinek (Snopek), 53. Starý - 16. Klimenta (Plodek), 36. Kašpařík (Pabiška), 59. Kašpařík (Krstev).
Sestava Liberce: Fikrt (26.-26.Falta) – Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Žabka, Kočí, Holub, Rýgl – Čermák, Kašpařík, Blatný – Klimenta, Plodek, Víšek – Pabiška, Šachl, Procházka – Vantuch, Dušek, Špaček.