Když budeme disciplinovaní, máme velkou sílu, říká Vampola

Hokejisté Lasselsbergeru Plzeň s Libercem z posledních třinácti zápasů dvanáctkrát prohráli, venku od postupu Liberce do extraligy dokonce nevyhráli Plzeňané ani jednou. Modrobílí však na sobě tlak před zápasem necítili. "V Plzni je úplně nový rok, nová sezóna. Přišlo hodně nových hráčů a tým tu letos máme hodně dobrý. Musíme hrát disciplinovaně a když budeme všechno plnit, jak bychom měli, máme velkou sílu. To jsme potvrdili i dnes v Liberci," říkal sebevědomě Petr Vampola.

Plzeňští trenéři postavili potřetí v sezóně do zápasu Kamila Jarinu. Ten se jim odvděčil skvělým výkonem a osmatřiceti zásahy. "To, že budu chytat, jsem se dozvěděl včera na tréninku, takže jsem měl dost času se připravit," vysvětloval po utkání spokojený Kamil Jarina.

Z vítězství v Liberci měl velkou radost. "Pro mě to byl určitě důležitý zápas. Jsem velmi rád, že jsem mohl mužstvu pomoci k vítězství," dodal. Plzeň šla brzo do tří a po deseti vteřinách oslabení inkasovala, první třetinu však prohrála pouze o gól. "Důležité bylo, že jsme dokázali přestát nápor domácích v první třetině a pak už jsme s domácími hráli velmi vyrovnaný hokej," myslí si Jarina.

Plzeň bodovala posedmé v řadě a patří ji po 25. kole šestá příčka. Podobný start do soutěže hokejisté Lasselsbergeru v tomhle tisíciletí ještě nepamatují. Ve vynikající formě hraje dvojice Michal Důras - Petr Vampola, která se postarala o zvrat skóre z 1:2 na 3:2.

Lasselsberger vyrovnal na 2:2 dvakrát, tu první trefu však Dvořákovi hlavní sudí po konzultaci s videorozhodčím branku neuznal pro úmyslné kopnutí. O 15 vteřin později však Vampola skutečně vyrovnal. "S neuznanou brankou jsme nemohli nic dělat. Museli jsme se soustředit na to, abychom ten zápas zvládli a dokázali vyrovnat. Ke konci zápasu jsme museli trošku riskovat a to se nám nakonec vyplatilo," vyprávěl Petr Vampola, jenž si vyjel zpoza branky před Fikrta a protlačil puk do sítě. "Michal Důras tam velmi dobře zatáhl puk, já jsem ho přebral, najel si před bránu a naštěstí se mi povedlo dát branku," popsal.

V prodloužení pak po Vampolově přihrávce trefil první výhru v Liberci svým patnáctým gólem sezóny Michal Důras. "Jsem štastný za ty dva body, co jsme tu získali. Je to super pocit a jsem za něj moc rád," dodal na závěr Vampola.