Všichni si musíme sednout na zadek, vyříkat si to a porazit Kladno, zuří Tomáš Vlasák

Plzeň – Lasselsberger se umí vždy proti silným soupeřům pořádně vyhecovat. A to nejen ve své Aréně. Body brali Západočeši na Slávii, Spartě či v Liberci. Nechybělo mnoho a úspěšní mohli být i při první návštěvě Budvar Arény. Navíc se letos ještě nestalo, aby Plzeňáci nebodovali dva zápasy v řadě. To vše mělo modrobílé nabudit a dotlačit k úspěchu v duelu v Českých Budějovicích. Jenže… Mountfield na soupeře doslova vlétl, trestal hrubky v obraně a po deseti minutách hry bylo vymalováno - 0:3. Vampola sice dokázal snížit, ale další gól v síti Romana Turka už znamenal pouze zmírnění porážky na 2:6.

Vše se vyvíjelo dobře. Plzeňáci již devíti zápasech v řadě bodovali a to hráli na ledě Sazka Arény či v Liberci. Dalo se tak očekávat, že dvojzápas ve Vítkovicích a Českých Budějovicích nebude pro Lasselsberger bodově chudý. Krutou realitou ovšem je skóre 2:12 a 0 bodů na svém kontě. „Jednou ta série skončit musela, ale 12 gólů ve dvou zápasech je strašně moc,“ říká zklamaně hlavní trenér Jiří Kučera.
„Rozhodně musíme zlepšit obranou činnost,” dodává razantně.
„Ve Vítkovicích jsme hráli špatně celé mužstvo. Dnes nás České Budějovice prostě přehráli, byly lepším týmem, ne nadarmo hrají na špici tabulky,” dodal smutně.

Poslední tři zápasy hraje se dvěma Tomáši - Vlasákem a Divíškem. Řeč je o uzdraveném Radku Matějovském. Ten v elitní formaci Západočechů nahradil zraněného Martina Adamského, ale ve třech zápasech si zatím bod nepřipsal. „S Divochem jsme hráli již vloni a docela se nám i dařilo, ale teď jsme s potkali zrovna ve chvíli, kdy celý mančaft nešlape, jak by měl,” posteskl si.
Možnou únavu ve dvou nepovedených zápas vylučuje. „ Bylo to možná uspokojení. Ve Vítkovicích to bylo takové utahané, soupeř se snadno prosazoval. Dnes to byla spíš laxnost,” vysvětloval plzeňský bojovník.

Nejvíce byl však po utkání zklamaný a znechucený Tomáš Vlasák. A co on říkal na dvanáct obdržených gólů ve dvou zápasech? „Dostat tolik branek je prostě strašný,” nebral si servítky. „Přestali jsme hrát to, co nás do teď zdobilo,” rozčiloval se a pokračoval. „Všichni si musíme sednout na zadek, vyříkat si to a porazit Kladno, protože co jsme měli nahraný, jsme tímto ztratili,“ vyhlašuje šikovný útočník.
Posmutnělý se ještě vrátil k odehranému dvojzápasu. „Dvakrát prospíme prvních deset minut zápasu a prohráváme 0:3,” vysvětluje a po chvilce dodává. „To je pak strašně těžký otáčet, dostaneme to domácí mužstvo do obrovské pohody.“
Na závěr se hvězda Lasselsbergeru dostává i k tématu vylučování. „Máme strašně moc trestaných hráčů. Dnes jsme snad ve čtyřech případech museli bránit ve třech a to se nesmí stát,” rozčiluje se. Sám dnes seděl dvě minuty na trestné lavici, když se ve snaze odvrátit kotouč před dotírajícími domácími hráči svezl touš po jeho čepeli a skončil mimo hrací plochu. Plzeň však dokázala právě v tomto oslabení Vampolou snížit. Jenže než se stihl Vlasák vrátit na pomoc obraně, Mountfield zasadil Plzni rozhodující, čtvrtou ránu.
Celkově Lasselsberger ve dvou zápasech vyfasoval 23 malých trestů a pět z nich bylo potrestáno.