Prolomí Plzeň šňůru venkovních proher?

P l z e ň - Po reprezentační přestávce, kterou vyplnil Channel One Cup v Rusku, pokračuje hokejová O2 extraliga 30.kolem. V něm se Plzeň pokusí dobýt ústeckou Zlatopramen arénu. Nebude to mít však vůbec jednoduché. V prvním vzájemné střetnutí na domácím ledě Lvi dokázali zvítězit po samostatných nájezdech, navíc Plzeň v posledních dvou výjezdech před pauzou dostala 12 gólů. Jak se jí na ledě soupeře povede tentokrát? Vše se uvidí netradičně ve středu od 17:30 hodin.

Kanonýr Čaloun se uzdravil

Jakmile Ústí nad Labem dokázalo vybojovat nejvyšší hokejovou soutěž, neváhal ani minutu a hned s týmem podepsal kontrakt. Velmi se těšil, že si extraligu zahraje tam, kde se narodil. Jenže v posledním přípravném utkání s Litvínovem přišla rána. Jan Čaloun si poranil rameno a nemohl hrát dlouhých 29 zápasů. Postrádal ho tým a chyběl fanouškům, kteří se těšili na jeho hokejové kousky. Není tedy divu, že se na své první utkání v letošní sezóně rozený střelec velmi těší. Plzeňská obrana to s ním nebude mít rozhodně jednoduché a i gólman by si na něj měl dát pozor. Vždyť co jiného se v Ústí od Jana Čalouna očekává než to, aby střílel góly?

Kádr Ústí doznal změn

Kvůli nepříznivým výsledkům a nespokojenosti s výkonem se ústecký manažer rozhodl ukončit angažmá třem hráčům – Antošovi, Klimkovi a Ficencovi. Naopak ze Sparty přestoupil k nováčkovi útočník Michal Havel. Vyřazení kapitána Milana Antoše byla pro fanoušky i pro samotného hráče velmi překvapující. Jak informovaly oficiální internetové stránky klubu, nakonec došlo po vzájemné dohodě k předčasnému ukončení smlouvy s hráčem, který se v loňské sezóně velmi zasloužil o postup Ústí do extraligy.

Plzeňáci v Rusku nereprezentovali

Přestože mezi náhradníky se objevila hned dvě plzeňská jména – Michal Důras a Václav Benák, ani jeden z nich se do Ruska nepodíval. I když kouč národního týmu musel v sestavě nějaké změny udělat. Původně měl Plzeň v reprezentaci zastupovat gólman Roman Málek, ale ten se pro zdravotní problémy s třísly omluvil. Úplně poprvé za celou svou kariéru. To Michal Důras by se neomlouval. Přesto nebyl nijak zdrcený z toho, že do Ruska nejede. "Nevybrali mě, ale beru to jako povzbuzení do další práce. Budu na sobě pracovat a pokusím se dokázat, že bych si nominaci mohl zasloužit. Přijdou další turnaje," neztrácí odhodlání a motivaci druhý nejlepší střelec extraligy. Ale jeden Plzeňák reprezentační dres přece jen oblékl. Petera Fabuše si totiž vybral trenér slovenské reprezentace Július Šupler. Ve dvou zápasech si připsal asistenci a vůbec byl velkou oporou slovenského výběru.

Sonda do nitra kabiny

"Na marodce stále zůstává Martin Adamský. Sice se již objevil na ledě, ale na zápas si ještě počká. Dále nemůže hrát kvůli trestu Jan Dresler. Ústí se už představí s Čalounem. Pro nováčka to byla obrovská smůla, přišel jako velká posila, ale zranil se. My však budeme chtít bodovat, uvidíme," říká hlavní trenér HC Lasselsberger Plzeň Jiří Kučera.

Výsledky z posledního kola:

HC Vítkovice Steel - HC Slovan Ústečtí Lvi 3:2p (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Ujčík, 31. Hubáček P. (Hubáček R.), 64. Kuboš (Burger) – 25. Špirko (Novák), 49. Janků (Havel).
HC Slovan Ústečtí Lvi: Přikryl - Gýna, Hořava, A. Novotný, J. Evan, Pojkar, Vágner, Klobouček, Zápotočný - F. Mrázek, A. Nedorost, Hašek - V. Novák, Špirko, Šaffer - Janků, Pazourek, M. Havel - Šagát, Martinec, Heřman.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Geus Okna Kladno 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 56. Fabuš (Kracík), 7. Laš (Důras), 12. Šindel (Benák), 31. Ludvík (Jasečko), 55. Divíšek – 13. M. Procházka (Gulaš).
HC Lasselsberger Plzeň:Málek - Derner, Čakajík, Benák ("A"), Dresler, Jasečko, L. Martinec ("J"), Cartelli, Dobrovolný - Vlasák, Divíšek ("C"), Matějovský ("A") - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík ("J").