Nejdříve derby, potom až Ježíšek

Plzeň - Zápasy těsně před Štědrým Dnem Lasselsbergeru příliš nevycházejí. V minulé sezóně dostali Plzeňáci na Kladně hořkou desítku, před třemi lety právě v Karlových Varech prohráli 1:8. V brance domácích tehdy stál Roman Málek, čestný úspěch hostí zaznamenal Martin Straka. Letos se oba celky utkaly dvakrát a vždy vyhrál domácí tým. Prolomí Modrobílí toto pravidlo, přivezou si pod stromeček tři body a udrží Energii v tabulce pod sebou?

Parádní začátek, ale…

Výborný vstup do nové sezóny měli hokejisté Karlových Varů. V úvodních třinácti duelech nepoznali jaké to je, odcházet z ledu bez bodů. Těch stihli hráči nasbírat 29. Ale prohra v Pardubicích vše změnila. V dalších osmnácti zápasech získala Energie bodů 20, přišla o domácí neporanitelnost a z nejvyšších příček tabulky se propadla “až“ na páté místo. V prosinci Karlovy Vary ještě tříbodově nezahrály, z posledních šesti duelů vyválčili pouhé dva bodíky za výhru v prodloužení v Liberci a doma prohráli již dvakrát v řadě. Navíc naposledy s Litvínovem, který si na své konto připsal tři body a prakticky tak zdvojnásobil počet bodů, který získal v letošní sezóně na cizích kluzištích. Jak si ale povede v Karlových Varech Plzeň?

Nejlepším střelcem Skuhravý… Nejproduktivnějším hráčem Skuhravý…

V první padesátce bodování ligy najdeme pouze dva zástupce z řad Karlových Varů. Až na 22., respektive 25. místě hráče Václava Skuhravého a Petra Kumstáta. Oba borci nasbírali shodně 20 kanadských bodů. Prvně jmenovaný je s třinácti brankami i nejlepším střelcem týmu, Kumstát svou sbírku rozdělil přesně na deset přesných zásahů a deset asistencí.

Energetici se na Channel One Cupu 2007 rozhodně neztratili

Lukáš Mensator, Petr Kumstát, Váslav Skuhravý a František Skladaný. Čtyři borci v dresu národního týmu. Karlovarský brankář, který do Ruska odcestoval místo plzeňského Romana Málka, si zachytal více než očekával, dohromady strávil na ledě přes pět třetin, okusil si i nájezdy, ale České Republice pomohl pouze k bodu. Velkou stopu však zanechali Kumstát (2+2) se Skuhravým (2+1). Řádili hlavně ve druhém zápase s Finskem, kdy Češi dotahovali za stavu 0:3 až na konečných 5:6 po nájezdech a Energetici se podíleli na čtyřech brankách. Činil se i Skladaný, který se trefil dvakrát v dresu Slovenska a pomohl k výhře nad Švýcarskem 6:2.

Plzeň má druhý nejlepší útok, ale i druhou nejhorší obranu v lize

Podobně jako Kladno v minulém ročníku O2 extraligy, si letos vede Lasselsberger. Po 32 odehraných zápasech mají Západočeši skóre 112:106. Lepším útok mají pouze Slávisté, naopak horší obranu už jenom Ústí. Proto se není ani čemu divit, když v pátek, v utkání se Znojmem, viděli domácí fans jedenáct branek. Navíc se v Plzni opět prodlužovalo. Tato situace nastala v ČEZ Aréně již desetkrát, dohromady dovedli modrobílí svá utkání k prodloužení již 14krát. Z toho osmkrát se radovali z jubilejního bodu. Plzeň tak doma vždy bodovala, ale ztratila už třináct bodů.

Výsledky z posledního kola

HC Bílí Tygři Liberec – HC Energie Karlovy Vary 3:4 sn (0:0, 0:1, 3:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. Zíb (Jiruš), 56. Blatný (Zíb), 58. Zíb (Jiruš) - 24. Skuhravý (Řezníček), 46. Pech (Řezníček), 55. Řezníček (Kumstát), rozhodující nájezd Melenovský.
HC Energie Karlovy Vary: Mensator - Dobroň, Jiří Hanzlík, Duben, Grof, Němec, Rumpel, Mudroch, Řezníček - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Bílek, Kristek, Skladaný - Milan Procházka, Pech, Zucker - Bahenský, Melenovský, Hluchý.

HC Lasselsberger Plzeň - HC Znojemští Orli 5:6 pp (1:0, 2:4, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Divíšek (Matějovský), 33. Fabuš (Ludvík), 35. Kracík (Šindel), 51. Fabuš, 55. Jasečko (Důras) – 21. Kucharczyk (Dopita), 24. Selingr (Dopita), 25. M. Růžička (Švrček), 39. Demel (Dopita), 53. Kucharczyk (Jareš), 65. Jareš (Dopita).
HC Lasselsberger Plzeň: Málek (39. Jarina) - Cartelli, Čakajík, Benák ("A"), Dobrovolný, Jasečko, Derner, L. Martinec ("J") - Vlasák, Divíšek ("C"), Matějovský ("A") - Fabuš, Kracík, Ludvík - Důras, Vampola, Laš - Dvořák, Šindel, Kubalík ("J")