Lukáš Derner se předčasně loučí

Plzeň - Jedna z nejoblíbenějších opor zadních řad Lukáš Derner se předčasně rozloučil ze západočeskou metropolí a putuje ke svému stálému zaměstnavateli, do týmu HC Bílí Tygři Liberec. Severočeši využili klauzuli o ukončení hostování, která tak umožnila dřívější návrat Dernera do mužstva. Reagovali tak na rozrůstající se marodku a disciplinární trest Valdemara Jiruše.

Čtyřiadvacetiletý bek Lukáš Derner přišel do týmu HC Lasselsberger Plzeň s jasným úkolem, a to vyztužit často propustnou obranu. Zadák, který si skvělou pověst u náročného modrobílého publika vybudoval již svými výkony z předchozí sezóny, se u trenérů hlásil 18. října. Za Západočechy odehrál 19 zápasů, ve kterých si připsal 2 asistence a 38 trestných minut. Nyní však bude hájit barvy Liberce, který ho stáhl dříve z hostování (původně mělo skončit k poslednímu lednu), aby tak nahradil prázdná místa v sestavě, jež se mu povážlivě rozmnožují kvůli marodce a disciplinárnímu trestu.

Lukáš Derner již neodjel na předehrávku padesátého kola na led Slavie, protože by pak Liberci nemohl být k dispozici právě v tomto kole, kdy střetne s Pardubicemi. Již ve čtvrtek proti HC Spartě Praha se plánuje Dernerova obnovená premiéra v tygřím dresu. Lasselsbergeru se tak mladý zadák postaví sedmnáctého února v předposledním zápase základní části, kdy se bude hrát na severu Čech.