Fanoušci jsou stále skvělí, říká Marek Posmyk

Plzeň – Při zápase a tréninku neuvidíte v plzeňském dresu vyššího hráče. Nová posila zadních řad Marek Posmyk však se svou téměř dvoumetrovou postavou na ledě problémy nemá, spíše naopak. Při tréninku si se spoluhráči rozuměl, bavil se, pošťuchoval se… Bylo znát, že je se změnou angažmá více než spokojený. „Plzeň je můj druhý domov,” prohlásil nadšeně.

Šikovný obránce se objevil na západě Čech v sezóně 2003/2004, připsal si tři asistence a celkem odehrál dvanáct zápasů. Poté se stěhoval do německého Nürnberg Ice Tigers. Následovalo angažmá v EHC Black Wings Linz a poté přesun do Českých Budějovic. Tam strávil dvě sezóny a nasbíral 41 bodů za 22 přesných zásahů a devatenáct asistencí. Tuto sezónu zamířil do kádru Moelleru, ale doplatil na místní krizi. V hodnocení +/- byl druhým nejhorším hráčem v kádru Východočechů. S -14 body mu však v kádru Lasselsbergeru bude patřit až místo páté …

A jak se vlastně dostal bek, který si zahrál i NHL v dresu Tampy Bay Lightning 19 utkání a vstřelil branku a na další dvě nahrál, zpět do Plzně? „Řešili jsme to s agentem již asi 14 dní. V den, kdy se mělo vše rozhodnout, ale najednou řekli, že mě nepustí,“ nastínil složitost situace Marek Posmyk. „Za další dva dny však už k dohodě došlo. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo, měl jsem toho až nad hlavu,“ připustil. „Jsem rád, že nemám žádné starosti a mohu se v klidu soustředit na konec sezóny. Udělám pro co nejlepší výsledek maximum,“ vyhlašuje odhodlaně.

Do týmu rychle zapadl. Na tréninku působil uvolněně, štěstí z něj jen zářilo. „Znám tu téměř všechny kluky. Nálada je tu výborná, chceme s porvat o úspěch,“ vyhlašuje obrovitý bek. Spokojen je i s novým trenérem Miloslavem Hořavou. „Je přísný a řve, ale je to potřeba. Myslím, že to tady srovná (úsměv). Ono je to pro nás hráče jen dobře,“ přiznává.

Jak vidí nová posila výsledky Západočechů, speciálně neuvěřitelný údaj dvaceti prodloužení ve 47 utkáních? „(Smích) No.. Je to hodně zajímavé. Hlavně pro sázkaře, než hráče. Já zdejší výsledky hodně sledoval, hlavně poslední dobou, takže mě snad nic nepřekvapí, “ pevně věří hráč, který si poprvé zahrál nejvyšší soutěž v Jihlavě. „Byl jsem i na zápase s Karlovými Vary. Fanoušci jsou stále skvělí, byla zde parádní atmosféra,“ vysekl poklonu domácím fandům. Kvůli odehraným zápasům Pardubic nemohl Posmyk naskočit v dresu Plzně ani v pátek ani v neděli. V následujícím domácím duelu s Třincem však chybět nebude. „Moc se těším. Nehrál jsem již pět dní. Nervozita nebude, maximálně ta zdravá,“ dodává.

Na konci sezóny končí Markovi v Českých Budějovicích smlouva. Má už nyní v hlavě nápady, co bude dál? „Teď to neřeším. Jsem moc rád, že jsem tady a zaměřuji se na konec sezóny. Pravdou je, že manželka pochází z Plzně, máme tady zázemí a rád bych zde někdy zůstal, ale tohle je všechno ještě daleko…“

-------------------------------------------------------------------------------------------------