Je to ztráta, jeli jsme pro body, smutnil Důras

Pardubice - Jedno z posledních představení plzeňského Lasselsbergeru v základní části neskončilo vesele. Západočeši sice bojovali alespoň o bodík velmi srdnatě, ale řadou nepřesností a vlastních chyb se nakonec nedostali ani k závěrečnému velkému náporu. „Je to pro nás určitě ztráta, jeli jsme sem pro body a nemáme žádný. Hodnocení je tak špatné,“ řekl po utkání jediný střelec modrobílých Michal Důras.

Plzeňští hokejisté odjeli do východních Čech s úmyslem poprat se o tři body a přiblížit tím postupovou šestku. Nicméně oslavy se nekonali a z ledu vítězně odjížděli domácí. Plzeňské zradila koncovka, z vytvořených šancí se neuchytila žádná střela, kromě teče Michala Důrase. Asistent trenéra Radim Rulík svým svěřencům vytýkal především hru v první třetině, kdy je soupeř předčil důrazem, bruslením, dokonce i nasazením. „Od prostřední části jsme hru srovnali, asi patnáct minut jsme měli navrch, ale nedokázali jsme to brankově potvrdit. A v závěru jsme inkasovali v oslabení, a to pravděpodobně rozhodlo. Do poslední dvacetiminutovky jsme se zaměřili na to, abychom manko srovnali. Soupeř na to byl připravený a čekal na naše akce ve středním pásmu. Často nám také ujel do brejků, při nichž nás podržel Roman Málek, který chytal po celý zápas výborně,“ popisoval smolných šedesát minut ze svého postu. Přestože velmi dlouho živili modrobílí alespoň šance na jednadvacáté prodloužení v sezóně, a připsali by tak další bodový zápas na své konto, Rulík pozitiva hledal těžko. „Celkově náš výkon nebyl takový, jaký bychom si představovali. Vyrobili jsme spoustu nepřesností, také nám chyběl pohyb bez puku. Naše nasazení se rovněž nemohlo rovnat tomu soupeřovu, takže si myslím, že Pardubice zaslouženě vyhrály,“ pokračoval. Východočeši na ledě působili lehčím dojmem a také jejich větších zaváhaní bylo poskrovnu. „Po prvním gólu, kdy jsme nepokryli prostor před brankou, se domácí uklidnili a všechno z nich spadlo. Pak hráli uvolněně, narozdíl od nás…“ Hráče Lasselsbergeru teď čeká dvoudenní osobní volno a ve středu se již opět všichni budou hlásit na tréninku. A jaký je plán při reprezentační pauze? „Volno i dostatek prostoru na závěrečná kola budou v rovnováze,“ upřesnil Radim Rulík.

Jeho jméno se ve dvaatřicáté minutě neslo posmutnělou arénou. Hostující kotel vyvolával svého „Míšu“ na oslavu vyrovnávací trefy. I když konečně Michal Důras protrhl střeleckou mizérii trvající přes deset kol, na body to nestačilo. „Jestli se mi podařilo střelecké trápení zažehnat úplně, ukáže až čas. Dnes se mi podařilo vstřelit branku, kterou už jsem dlouho potřeboval,“ pochvaloval si. Ve zmíněné 32. minutě na druhý pokus tečoval Cartelliho střelu a poprvé (a naposledy) překonal Lašáka. „Mario výborně přečetl hru a dal mi to přesně na teč. Takové puky se jen velmi těžko chytají,“ nešetřil chválou na svého spoluhráče. Každopádně s výsledkem zápasu nemohl být v žádném případě spokojený. „Je to pro nás určitě ztráta, jeli jsme sem pro body a nemáme žádný, takže hodnocení je špatné,“ řekl. Michal se objevil v soupisce náhradníků pro nejbližší reprezentační sraz, ale myšlenkami s extraligovou Plzní na poslední přestávku. „Bude to asi jako obvykle, dobře potrénujeme a zregenerujeme, abychom v těch posledních třech zápasech vyhráli co nejvíce bodů. Na nejbližší utkání proti Zlínu ještě ale nemyslím,“ uzavřel.

Roman Málek přesně takový, jak jsme na něho v Plzni zvyklí. Jen velmi těžko překonatelný a často velmi stresující pro soupeřovy střelce. Jeho heroický výkon ale na body nestačil. „Je škoda, že jsme neurvali ani jeden bod. Rozhodující bylo to, že jsme inkasovali ještě ve druhé třetině,“ hodnotil. V poslední dvacetiminutovce statečně odolával osamoceným pardubickým útočníkům, na kolegy před sebou však ani v nejmenším nenadával. „V zápasech pod novými trenéry hrajeme více ukázněně a lépe dozadu, takže já si nemůžu stěžovat. Já jsem od toho, abych chytal, a jsem rád, že se mi to dařilo. Měli jsme pak ještě šanci na obrat,“ prohlásil. V jeho brankovišti prostě bylo nejednou velmi rušno a soupeř měl nemálo příležitostí snažit se Romana alespoň slovně rozhodit. „Já jsem je nevnímal, soustředil jsem se hlavně na sebe. To samé platí i o divácích, ti dneska byli mírnější než obvykle,“ v klidu konstatoval.