V cestě do play-off stojí Liberec

Plzeň - Po zápase, ve kterém Plzeň předvedla dokonalý obrat a jednokolovém odpočinku, kvůli předehranému utkání na Slávii, se nyní svěřenci trenéra Hořavy chystá na Tygry. S nimi hraje letos Lasselsberger vyrovnaná utkání, když všechny duely skončily jednobrankovým rozdílem. Liberec je jedním z týmů, které letos vyloupily ČEZ Arénu a keramici tak mají svému soupeři co oplácet. Ve hře není jen pojištění si předkola play-off, nýbrž i přímý postup. Západočeši už letos na severu Čech vyhráli, dokáží to i teď?


BÍLÍ TYGŘI LIBEREC
vs.
HC LASSELSBERGER PLZEŇ


Všechny zápasy rozhodla jedna branka

Plzni se na Liberec dlouhodobě nedaří a i první vzájemný zápas v letošním ročníku O2 extraligy to jen potvrdil. Ve 39. minutě sice Michal Dvořák navyšoval náskok Lasselsbergeru na 3:1, ale Tygři stihli do přestávky snížit a dokonce dovedli zápas i do prodloužení, kde jim hned po půl minutě hry zajistil bonusový bod Čermák. Severočeši se tak stali vůbec prvním týmem, který si ze západu Čech odvezl více než jeden bod. 25.11 však Keramici přepisovali dějiny. Poprvé v historii dokázali na ledě Liberce vyhrát, když jim oplatili stejnou měrou porážku z úvodního duelu. Tygři se však nakonec stali týmem, který si z Plzně odvezl všechny body a to se letos zatím povedlo jen Mountfieldu a Litvínovu. Duel, ve kterém se skóre přelévalo ze strany na stranu, rozhodl brankou v 51. minutě hostující Zíb. Oplatí Lasselsberger svému sokovi i tuto porážku?


Liberci se nedaří

Již osm zápasů čekají Severočeši na vítězství. Získali pouze čtyři body za tři prohry po nájezdech s Kladnem, Českými Budějovicemi a Znojmem, prodloužení pak prohráli v Litvínově. Nic se nespravilo ani po reprezentační pauze, kdy Tygři prohráli se Slavií a v Pardubicích. Nutno však podotknouti, že tým z Podještědí trápí vysoká marodka, hlavně útočníků a například v Karlových Varech hrál jeden útok složený jen ze samých obránců. Mezi nimi i skórující Lukáš Derner.

Nejproduktivnější šelma až na 31. místě

Třetí tým soutěže nemá žádného zástupce v produktivitě v první třicítce hráčů. Hned za ni figuruje s 27 body Leoš Čermák, o další tři příčky níže Jan Plodek. Ten nasbíral o pouhý bodík méně. Do první padesátky s ještě vměstnal Tomáš Klimenta s body třiadvaceti. Jen pro porovnání, Plzeň má v tomto ohraničení zástupců sedm.

Mission impossible…

To, co předvedli modrobílí svému publiku ve 49. kole hokejové O2 extraligy se hned tak nevidí. Neoblíbený Zlín pustili do vedení 4:0, navíc Tomáš Vlasák neproměnil trestné střílení. Jenže v 52. minutě zavelel k obratu kapitán Tomáš Divíšek a neskutečné se stalo. V prodloužení rozhodl o vítězství svého týmu Mario Cartelli. Hosté prohru neunesli a bez podání rukou zmizeli v kabině.

6 či 10?

Dvě kola zbývají do konce základní části hokejové O2 extraligy a dramatičtější zápletku by nenapsal ani sám Shakespeare. Plzeň sice má náskok pěti bodů na jedenácté Vítkovice, ale kvůli špatné vzájemné bilanci potřebuje k absolutnímu klidu získat ještě dva body. Jenže, na druhou stranu ztrácí na šestou Spartu pět bodů. Lasselsberger by tak musel bodovat na ledě neoblíbeného Liberce a doufat, že Pražané klopýtnout v souboji s Třincem, kterému jde o všechno. Pak už by jen stačilo Spartu porazit počtvrté v řadě..:)

-----------------------------------------------------------------------------------

Statistika nuda je, má však cenné údaje...

Bílí Tygři Liberec:

Postavení v tabulce: 3.
Počet bodů: 85
Počet vstřelených branek: 137
Počet inkasovaných branek: 115
Nejproduktivnější hráč: Čermák Leoš 27 (18+9)
Nejlepší střelec: Čermák Leoš - 18 branek
Nejlepší nahrávač: Jan Plodek a Lukáš Pabiška - 11 asistencí
Nejtrestanější hráč: Boris Žabka – 131 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Leoš Čermák +14
Nejhorší hráč v bodování +/-: Antonín Dušek -6



HC Lasselsberger Plzeň:

Postavení v tabulce: 7.
Počet bodů: 74
Počet vstřelených branek: 169
Počet inkasovaných branek: 167
Nejproduktivnější hráč: Michal Důras 36 (19+17)
Nejlepší střelec: Tomáš Divíšek - 20 branek
Nejlepší nahrávač: Jaroslav Kracík - 19 asistencí
Nejtrestanější hráč: Tomáš Divíšek – 133 minut
Nejlepší hráč v bodování +/-: Petr Vampola +17
Nejhorší hráč v bodování +/-: Tomáš Divíšek -19

-----------------------------------------------------------------------------------

Extraligová zajímavost

Velmi zajímavý pohled na tabulku se naskytne každému, kdo se na ní podívá i po padesátém kole. Šanci na elitní šestku mají stále dva týmy, stejný počet mužstev může pomýšlet na desítku. V klidu i neklidu jsou zatím České Budějovice, Slavia, Liberec a Karlovy Vary, na druhé straně Ústí a Zlín. Jinak má ještě každý klub o co bojovat. Do oči bije skóre všech účastníků extraligy. Pravděpodobně žádný tým nenastřílí více než 200 branek, ale poslednímu Ústí chybí jen deset obdržených gólů, aby tuto metu dosáhlo v kolonce branek obdržených. Stejné zatím zůstává, že nejlépe střílejícím týmem je Slávia, která má náskok osmi tref do černého před Lasselsbergerem, ten má však se skórem 169:167 druhou nejhorší obranu v lize.

-----------------------------------------------------------------------------------

Výsledky z posledního kola

HC MOELLER PARDUBICE 5
BÍLÍ TYGŘI LIBEREC 2
(0:0, 3:1, 2:1)





Branky a nahrávky: 26. Kolář I (Koukal), 34. Tvrdík (Rolinek), 37. P. Sýkora (Rolinek), 57. Cetkovský (Havíř), 58. Koukal (Starý) - 32. Holub (Bartovič), 43. Jiruš (Pletka).
Bílí Tygři Liberec: Pinc - Derner, Jiruš, Hunkes, Krstev, Kočí, Zíb, Holub - L. Čermák, Kašpařík, Pletka - Klimenta, Dušek, S. Procházka - Podkonický, Pabiška, V. Nedorost - Bartovič, Šachl, Blatný.
Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

HC Lasselsberger Plzeň 5
HC RI OKNA ZLÍN 4 pp
(0:2, 0:1, 4:1 – 1:0)




Branky a nahrávky: 53. Divíšek (Dresler), 54. Matějovský (Redlish), 58. Posmyk (Benák), 59. Šindel (Čakajík), 62. Cartelli (Divíšek) - 17. Rachůnek (Leška), 20. Rachůnek (Galvas), 36. Balaštík (Rachůnek), 43. Balaštík z trestného střílení.
HC Lasselsberger Plzeň: Málek - Benák, Redlihs, Posmyk, Čakajík, Jasečko, Cartelli, od 22. navíc Dresler - Vlasák, Vampola, Adamský - Důras, Divíšek, Ludvík - Dvořák, Šindel, Matějovský - Fabuš, Kracík, Laš.
Trenéři: Hořava a Rulík.

-----------------------------------------------------------------------------------