Neproměňovali jsme šance a prohráli, ví Martinec

Třinec/Plzeň - Junioři HC Lasselsbergeru Plzně do Třince odcestovali již den předem, aby na druhý zápas čtvrtfinálové série měli potřebnou přípravu. V první třetině samotného střetnutí se zdálo, že jim plán o postupu vyjde, ale domácí se oklepali a nakonec utkání otočili. Bek Lukáš Martinec největší problémy týmu viděl v disciplinovanosti a proměňování šancí. "Kdybychom po první třetině vedli 4:0, mohlo to být jinak," tvrdí.

Lukáši, jak jsi viděl ty tento zápas?
Do utkání jsme vstoupili špatně, do sedmé minuty jsme měli snad tři vyloučené. Pak jsme se otřepali a vytvořili si i převahu. Měli jsme více šancí, ujeli jsme dvakrát sami na branku, ale dali jsme jen jeden gól. Když pak oni v druhé třetině vyrovnali, bylo jasné, že třetí dvacetiminutovka bude prostě vabank. My jsme dostali dvě branky a prohráli.
Takže největší rozdíl oproti úspěšnému domácímu zápasu vidíš v efektivitě akcí?
Určitě. Kdybychom bývali proměnili šance z první třetiny, mohli jsme vést klidně 4:0. A bylo by to o něčem jiném.
Dá se něco změnit do pátku, kdy se hraje rozhodující zápas?
Asi musíme zapracovat na tom, abychom tolik nefaulovali. Před utkáním jsme věděli, že to tady bude těžké, že je rozhodčí podrží. Ale myslím, že dneska jeho pomoc nebyla tak znát.
Ty jsi třetí třetinu nedohrál. Co to?
Zápas nedohrál ani Honza Kovář, kterého ze hry vyřadil kotník. A já to nemohl udýchat. Trápí mě nachlazení, a tak doufám, že se do pátku vyléčím. Snad mi pomůže i ten den mezitím. K večeru ve čtvrtek nás ale čeká trénink.
Ale zbraně neskládáte, že ne?
To zcela jistě ne. Věřím v postup.